Cele mai rare și scumpe specii de flori

Cele mai rare și scumpe specii de flori din lume

buchetdeflori  

Descoperă cele mai rare și scumpe specii de flori din lume, fascinante prin frumusețea și unicitatea lor. Află detalii despre acestea.

Cele mai rare și scumpe specii de flori din lume din lume sunt exemplare foarte interesante și deosebite. Acestea sunt specii greu de găsit în natură din cauza mai multor factori, dar sunt încântătoare pentru frumusețea și unicitatea lor.

Unele au ajuns să fie devastate din cauza intervenției umane directe sau indirecte, în timp ce altele au nevoie de condiții atât de specifice pentru a fi cultivate, încât pot să existe în foarte puține cantități și doar în câteva locuri de pe planetă.

Decorarea unei case cu flori exotice este o modalitate de a face decorul și mai frumos și mai personalizat. Deși nu toate florile exotice, care au petale în forme neobișnuite și culori unice, se găsesc ușor și nu e simplu de cultivat acasă, este interesant de știut care sunt cele mai notabile specii pentru a cumpăra altele asemănătoare atunci când îți compui decorul.

Așadar, câteva nume de flori exotice pentru a avea inspirație atunci când amenajați o grădină verticală sau chiar atunci când alegeți cele mai bune flori pentru a vă decora casa cu stil. 

Protea 

Protea este o floare exotică care a furat inimile iubitorilor de decor boho chic și rustic, pline de plante. Ea este originară din Africa de Sud și reprezintă transformarea și speranța. 

În ciuda faptului că este una dintre cele mai frumoase flori exotice din lume și des folosită în decor, datorită faimei sale, acum este mai ușor să o găsești aici, în Moldova, pentru a-ți decora casa, petrecerea sau grădina.

Victoria Regia 

Vitória Régia este una dintre cele mai frumoase flori exotice care există! Originară din Amazon, nufărul are o frunză mare în formă de cerc (poate ajunge până la 2,5 metri în diametru) care se așează la suprafața apei. Este cea mai mare plantă acvatică din lume!

Lucrul interesant la această floare exotică este că se deschide doar noaptea și rămâne albă până la ora 9 dimineața. După aceea, floarea capătă o nuanță de roz orbitor.

Pentru că este atât de frumoasă și diferită, nufărul este perfect și pentru decorare în alte moduri, cum ar fi camera de zi sau dormitoarele.

Orhideea fantomă

Desigur, orhideea fantomă nu putea fi lăsată în afara acestei liste. Este una dintre cele mai frumoase flori exotice și rare care există!

Aceasta înflorește de obicei în Cuba și Florida, dar, deoarece înflorirea este imprevizibilă, nu este foarte ușor de găsit o floare ca aceasta.

Orhideea papuc

Orhideea papuc este o altă floare care are petale exotice. Această specie, după cum sugerează și numele, arată ca un papuc sau o ceașcă. Este foarte delicat și original de decorat casa.

Floarea Kadapul

Floarea Kadapul este originară din Sri Lanka, deși se găsește și în unele regiuni din America de Sud Este cea mai dorită floare din lume, având o valoare inestimabilă, nefiind comercializată.

După înflorire, Kadapul moare în aproximativ 2 ore, făcând-o una dintre cele mai exotice flori  din lume. În plus, înflorește doar de maximum două ori pe an, întotdeauna în jurul miezului nopții. Se susține că mirosul său este plăcut și extrem de relaxant, fiind un parfum calm, totuși, nu a fost niciodată un parfum eficient deoarece durata lui este la fel de scurtă, ca și cea a florii.

Jade Vine 

Cunoscută și sub denumirea de viță de vie de jad, această floare exotică are o culoare asemănătoare pietrei prețioase de jad și poate ajunge până la 20 de metri în lungime atunci când este îngrijită cu instrumentele de grădinărit corecte. 

Prin urmare, dacă vrei să investești în flori exotice și rare pentru casa ta, păstrează vița de jad în dosarul tău pentru a-ți decora grădina cu tonuri vibrante și vesele. 

Floare de șofran

Cele mai rare și scumpe specii de flori

Oricui îi plac florile mov va fi fermecat de floarea exotică de șofran. Lucrul interesant la această floare este că staminele ei sunt cultivate pentru a face șofranul condimentat pentru gătit – unul dintre cele mai scumpe din lume.

Orhideea de Aur Kinabalu

Este din aur la propriu! Originara din Malaezia, Orhideea de Aur Kinabalu poate fi găsită doar pe Insula Borneo, mai exact în Parcul Național Kinabalu. Exuberanța acestei flori, care durează în jur de 15 ani pentru a înflori, constă în petalele verzi pătate în roșu. Raritatea sa înseamnă să coste în jur de 8.000 $ pentru o floare.

Dicente

Farmecul acestei flori este forma ei: o inimă! De fapt, este cunoscut sub numele de „inima care sângerează”. 

Înflorește în primele zile de primavara și rezista pana vara dacă este ferită de caldura uscata. Este o floare rară careia ii place umiditatea în sol și aer, așa ca se recomandă așezarea ghiveciului într-un loc semiumbrit și să pulverizezi apa rece pe frunziș pentru a-l menține foarte umed. 

Trompeta îngerilor 

Trâmbița îngerului este o floare fermecătoare în formă de pendul, simplă și parfumată, care poate ajunge la 30 cm lungime. În ciuda faptului că este frumoasă, trâmbița îngerului este o floare toxică și narcotică, care ar trebui să fie plantată departe de copii și animale. 

Floarea cadavru

O specie care se găsește în pădurile din Indonezia și poate avea mai mult de un metru lățime. Floarea nu are tulpină, frunze sau rădăcini și are nevoie de vița de vie Tetrastigma pentru a supraviețui. Floarea cadavru exotică este parazită și fără viță de vie nu se poate hrăni. Își ia numele deoarece emană un miros asemănător cu carnea putrezită. Mirosul este de a atrage muștele și insectele care pot poleniza planta, astfel încât să se poată reproduce. În prezent, specia este amenințată cu dispariția.

Semper Augustus

Această floare și-a câștigat faima în secolul al XVII-lea, fiind cea mai scumpă specie de lalele vândute vreodată în istorie, într-o perioadă cunoscută sub numele de „Mania lalelelor”. Ca să vă faceți o idee, în 1636 Semper Augustus a fost vândut la bursele din mai multe orașe din Țările de Jos, o perioadă în care comerțul cu flori era încurajat de membrii societății. La apogeul său, Semper Augustus a fost vândută pentru 3000 $ fiecare floare. În prezent, oricine dorește această floare va trebui să plătească o sumă apropiată de 5.700 $. Fie din cauza dificultății de reproducere, fie din cauza intervenției umane, cele mai rare flori nu reușesc să impresioneze prin frumusețea și exuberanța lor, atrăgând atenția ori de câte ori sunt văzute de ochii noștri.

Gibraltar Campion

Se găsește doar pe stâncile din Gibraltar, pe teritoriul britanic. Până în 1994 a fost considerat dispărut, dar un cățărător de pe stânci a găsit un exemplar și a fost înmulțit în banca de semințe.

Astăzi, sunt cultivate în Centrele Botanice din Gibraltar și Londra. Deoarece crește doar în medii stâncoase, este reintegrat în mediu treptat.

Arborele Franklin

Un arbust originar din Statele Unite, care oferă flori rare. Este folosit pe scară largă la prepararea ceaiurilor. A dispărut de la începutul secolului al XIX-lea și a fost din nou cultivat de familia de fermieri Bartram. Au înmulțit copacul și a fost văzut din nou în sălbăticie. Floarea este alba si delicata, cu un parfum foarte puternic.

Floare de Liliac Negru

Are o culoare neagră rară și o formă care seamănă cu un liliac. Seamănă cu un animal putrezit, care atrage insectele pentru a asigura procesul de polenizare.

Este o specie naturală din pădurile tropicale și are rădăcini lungi, tuberoase. Planta înflorește primăvara și vara. Este utilizat pe scară largă în amenajarea teritoriului pentru a îmbunătăți balcoanele, jardinierele și pentru a împodobi camerele și birourile.

Lista florilor rare dar și scumpe poate continua. Vă așteptăm cu comentarii.

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *