Idei creative pentru Buchetul Miresei

7 Idei creative pentru Buchetul Miresei

buchetdeflori  

Explorează idei creative pentru buchetul miresei: inspirații unice pentru a adăuga strălucirea finală nunții tale fără a cheltui o avere.

Profitând de faptul că suntem încă în primăvară, putem vorbi pe un subiect pe care miresele îl adoră. Idei creative pentru Buchetul Miresei! Există o mulțime de inspirații peste tot pentru buchetele tradiționale, dar am optat și am cercetat ideile cele mai moderne și creative. Buchetul miresei este cireașa de pe tort la o petrecere de nuntă , dar nu trebuie de irosit o avere pentru a avea un set perfect de flori pentru sărbătoare.

Fără bani, bogată în idei

Dacă ideea este să ai o nuntă economă, aplică pur și simplu câteva tehnici cunoscute în engleza ca Do It Yourself (DIY), pentru a-ți realiza propriul buchet de flori într-un mod mai creativ și mai personalizat. Cuvântul care definește o ceremonie de nuntă este „armonizare”. Asta nu înseamnă că buchetul de mireasă trebuie să urmeze toată planificarea estetică pregătită pentru petrecere. Mai degrabă este o extensie a miresei.

Este recomandat ca femeile mai scunde și mai slabe să opteze pentru versiuni mai mici care să se potrivească înălțimii lor. Femeile mai înalte sau mai robuste pot opta pentru un aranjament floral ceva mai mare. În mod ideal, buchetul de flori se potrivește cu mireasa și rochia ei.

Flori de sezon

Un sfat important pentru cele care doresc să-și creeze propriul buchet de mireasă este să opteze pentru florile crescute natural. Pe lângă faptul că este extrem de sofisticat, există garanția că buchetul va avea cea mai înaltă calitate și durabilitate și că florile vor fi proaspete. Chiar dacă acest lucru limitează puțin opțiunile, florile de sezon tind să aibă prețuri mai accesibile în magazine.

Câteva exemple de flori pentru un buchet în funcție de fiecare anotimp:

  • Primăvara: narcise, bujori, crini, lalele, magnolie;
  • Vara: trandafiri, hortensie, garoafe, lavandă;
  • Toamna: margarete, crizanteme, gardenie;
  • Iarna: trandafiri, orhidee, floarea soarelui.

Buchet personalizat

Nu te ține de un singur tip de floare pentru a-ți face buchetul de mireasă. Ideale sunt combinațiile unice care vor să transmită personalitate și să se potrivească cu stilul miresei, cu atmosfera și decorul nunții, dar și al rochiei.

Se recomandă ca buchetul miresei să aibă cel puțin 7 flori într-un set de două sau trei specii. Merită să folosiți creativitatea pentru a face alegerea. Trandafirii, florile sălbatice și multe alte tipuri pot oferi eleganța și bogăția necesară pentru a crea buchetul perfect.

Creativitate la maxim pentru a-ți crea propriul buchet

Simțiți-vă liberă să vă folosiți toată imaginația și să jucați puțin cu rezultatul buchetului. Dacă nunta este mai relaxată și asta se potrivește profilului miresei, ce zici să eviți florile naturale și să optezi pentru o altă variantă? O opțiune ar putea fi un buchet de mireasă realizat din satin, combinând tehnici artizanale pentru un aspect delicat și inovator.

Cercul de flori

Începem cu inspirația mai puțin tradițională și mai actuală (futuristă), care sunt cercurile florale. Este o opțiune grozavă pentru nunți mai relaxate, în stil liberal, fără multă tradiție. Pe lângă faptul că sunt moderne, sunt și delicate și minimaliste. 

Încă în tendința de minimalism care a fost foarte puternică anul trecut, explorarea mai multor plante și detalii verzi în buchet este o modalitate de a inova. Inspirațiile botanice și mai puțin florale sunt din ce în ce mai populare nu numai pentru podoabe, ci și pentru decor. Vorbim mai multe despre tendințele decorațiunilor de nuntă. Așa că faceți o listă cu florile la care nu veți renunța și gândiți-vă împreună cu mirele cum să compuneți buchetul ideal.

Așa cum am mai spus, elementele verzi ale naturii au fost foarte proeminente în decorarea generală a nunților și chiar și acasă, de fapt, suculentele sunt noile favorite pentru a decora masa de la birou, sufrageria și, de ce nu, buchetul de mireasă.

Buchet de trandafiri

Buchetul de trandafiri este cel mai clasic pentru o nuntă. Floarea reprezintă dragostea și, în funcție de culori, poate sugera ceva mai pasional (roșu) sau un sentiment mai legat de inocență (alb).

Un sfat bun este să folosești trandafiri care se potrivesc cu paleta de culori de nuntă. Buchetul are libertatea de a se abate puțin de la aceasta, dar însoțirea decorului garantează o unitate interesantă.

Buchet de orhidee

Idei creative pentru Buchetul Miresei

Orhideele sunt capabile să prezinte mireasa cu clasă. Orhideele sunt printre florile care au cea mai mare personalitate. Nu este de mirare că sunt întotdeauna foarte căutate pentru a alcătui buchetul miresei. Semnificația sa este strâns legată de frumusețea feminină și, pentru că este delicată, poate prezenta mireasa cu eleganță și chiar cele mai discrete mirese pot opta pentru această variantă.

Nu e nici o greșeală: este o floare clasică pentru buchetele de mireasă care se potrivește la orice nuntă. 

Buchet de grădină 

Buchetele mai deconstruite și asimetrice, de parcă ar fi fost culese dintr-o grădină cu puțin timp înainte de nuntă, nu sunt mare lucru, deoarece sunt de ceva vreme un trend, dar merită să ne amintim că sunt încă în creștere și sunt o opțiune frumoasă pentru nunți la țară. Lalelele sunt cel mai ușor de găsit din aprilie până în august. Pentru cei care iubesc această floare, un buchet doar de lalele poate fi o opțiune grozavă. Sunt frumoase, colorate și vor face o ambianță incredibilă cu rochia albă. Și apoi ce altă floare poate sugera atâta rafinament cum e laleaua . Sensibilă, are petale catifelate și o prezentare cochetă; In buchetul miresei reprezinta un sentiment puternic și hotărât, capabil sa reziste timpului în ciuda delicateței sale. 

În timp ce orhideea nu este foarte simetrică, laleaua tinde să aibă un aspect mai omogen, ceea ce o face o modalitate bună de a defini alegerea între una și alta

Buchet de floarea soarelui

Dacă trandafirii dau un ton clasic, floarea soarelui este capabilă să rupă formalitatea. Este o floare cu multă personalitate, care sugerează bucurie și puțină îndrăzneală . Merge foarte bine la nunțile de zi care au loc pentru un element mai puțin minimalist.

Iasomie, pentru un buchet de nuntă parfumat

Pentru parfumul și delicatețea sa, iasomia este o alegere excelentă. 

Iasomia este printre cele mai parfumate flori , așa că reprezintă dragostea caldă și îmbrățișată, precum și norocul. Deoarece este albă, se referă și la sentimente de pace și puritate. Este posibil să folosiți un mic buchet de mireasă doar cu iasomie, fiind un exemplu grozav de „în mult încă nu-i tot”. Dar floarea poate fi combinată cu altele mai vibrante, creând un contrast interesant.

Buchet de ranunculus

Delicat și elegant, ranunculus este capabil să compună un buchet unic. Cu multe straturi de petale delicate, ranunculus este grozav pentru a însoți mireasa la intrarea ei. Este o floare delicată care nu se pierde din stil și coexistă bine cu opțiuni mai puternice, generând un contrast frumos în aranjament. Ranunculus face un buchet de mireasă cu personalitate.

De asemenea, merită să variați culoarea. Floarea poate fi găsită în diferite tonuri , permițând o absolvire în buchetul de nuntă.

Buchet de lavandă

Lavanda este ideală pentru a adăuga culoare și parfum buchetului. 

Pe lângă faptul că are o aromă grozavă, lavanda este capabilă să calmeze, făcând-o un companion ideal pentru ziua nunții. Este o alegere bună și pentru un buchet de nuntă mai deschis sau mai apropiat de tonurile folosite în decorul nunții. În acest caz, vă permite să spargeți ușor paleta de culori fără a face buchetul prea de carnaval. Lavanda îi oferă unui  buchet de mireasă și culoare și parfum

Se potrivește vreuna dintre acestea stilului tău sau ești o mireasă mai tradițională?

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *