Floarea iubirii – cadoul care simbolizează dragostea

buchetdeflori  

Trandafirul este cea mai simbolică floare din cultura occidentală. Trandafirul este o floare consacrată multor zeițe din mitologie. Simbol al Afroditei și al Venusului (zeița greacă și romană a iubirii).

Potrivit mitului grecesc, atunci când Afrodita s-a născut din spuma mării, o astfel de spumă a luat forma unui trandafir alb, așa că trandafirul alb reprezintă puritatea și inocența. Mitul spune că atunci când Afrodita l-a văzut pe Adonis rănit, planând deasupra morții, zeița s-a dus să-l ajute, s-a înțepat într-un spin și sângele ei a colorat trandafirii care i-au fost consacrați. 

Astfel, în antichitate, trandafirii au început să fie așezați pe morminte, o ceremonie numită de antici „Rosália”.

Trandafiri – Flori ce simbolizează dragostea

Trandafirul Roșu înseamnă culmea pasiunii, a sângelui și a cărnii. Pentru romani, trandafirii au fost o creație a Florei (zeița primăverii și a florilor), când una dintre nimfele zeiței a murit, Flora a transformat-o într-o floare și a cerut ajutorul celorlalți zei. 

Apollo a dat viață, Bacus nectarul, Pomona fructul, albinele au fost atrase de floare și când Cupidon și-a tras săgețile ca să le sperie, acestea s-au transformat în spini și astfel, conform mitului, a fost creat Trandafirul. Miezul Trandafirului, închis, a făcut ca floarea să însemne în multe culturi simbolul secretului.

În tradiția hindusă, zeița Lakshmi (zeița iubirii) s-a născut dintr-un trandafir. Simbolism al frumuseții și purității, perfecțiunea în toate privințele, în Evul Mediu Trandafirul a devenit un simbol al Fecioarei Maria pentru semnificația purității. Ferestrele roze ale catedralelor gotice au fost dedicate Mariei ca o emblemă a femininului, spre deosebire de cruce. 

Rozarii originale au fost realizate cu petale de trandafir. Cuvântul „rozariu” derivă din latinescul „rosarium” care înseamnă grădină de trandafiri.

Există nenumărate mituri despre Trandafir, în general are sensul iubirii, fie ea spirituală, carnal sau virginal. 

Simbol al purității, trandafirul are proprietățile sale nu numai simbolic, ci este folosit în medicină, pentru parfumuri, gătit, etc. Trandafirul a devenit un simbol al iubirii și, prin urmare, mulți oameni au obiceiul de a oferi floarea iubirii cadou celor pe care îi iubesc.

Orice floare este scumpă când o dăruiești

Buchet de Trandafiri

Dacă cineva crede că a oferi un buchet de flori unei femei ține de domeniul trecutului, se înșeală amarnic. Deși vremurile s-au schimbat, mai e loc pentru romantism și cavalerism, așa că oferirea buchetelor de flori femeilor rămâne actuală pe următorii o mie de ani.

Cu greu o femeie va rezista unui frumos buchet de flori. Nu trebuie de oferit mereu trandafiri sau flori scumpe. Se poate uita și chiar părăsi comportamentul implicit și de oferit femeii ce se vrea cucerită, sau cu care se dorește menținerea unei relații puternice, diferite tipuri de flori. Trandafirii dau dovada de pasiune și pot fi dați prima dată, la primul rendez-vous, ca mai apoi să se opteze pentru alte tipuri sau, pe lângă roșu, vor fi dăruite și flori de alte culori, precum alb și galben.

Cu sau fără ocazie

Foarte rar, dar s-ar putea ca în ochii unor femei să nu fim complet de cavaleri, însă există femei cărora le place atât de mult să primească flori, încât chiar știu semnificația fiecăreia dintre ele. În plus, florile sunt cadouri ideale pentru a mulțumi cu diferite ocazii, precum ziua de naștere, ziua îndrăgostiților, ziua femeii, aniversarea nunții etc.

Dăruirea de flori fără un motiv aparent este, de asemenea, un truc grozav pentru a obține inima unei femei. Pentru unii dintre ele nu contează mărimea buchetului, o simplă floare oferită cu o panglică poate înmuia inima, cu atât mai mult dacă este un trandafir dăruit într-un moment în care ea nu se aștepta.

Există puține stiluri de femei care nu vor aprecia demonstrația de afecțiune și interes a unui bărbat. Femeia care face stilul ultramodern poate găsi ceva lipicios, dar acestea sunt excepții, așa că nu vă fie teamă să greșiți atunci când dați flori unei femei (iar aceasta să fie unica greșeală a bărbaților în fața femeilor).

Totuși, răbdare!

Trebuie de așteptat ceva timp pentru a oferi flori unei femei după ce o întâlniți. Pentru o femeie, primirea florilor este o modalitate, prin care un bărbat îi spune că este foarte interesat de ea și, prin urmare, a oferi trandafiri imediat după începerea flirtului poate fi un act oarecum neplăcut.

Floarea ce se potrivește în diferite situații

Deși se crede că trandafirii înseamnă întotdeauna pasiune, cei roșii sunt cei care au acest sens.

Pe de altă parte trandafirul:

  • galben, se referă la prietenie;
  • alb – frumusețe și farmec; 
  • portocaliu – miracol; 
  • coral – dorință; 
  • liliac – dragoste la prima vedere; 
  • albastru – mister.

Da, există toate aceste culori de trandafiri și pot face combinații surprinzătoare, precum punerea laolaltă a unui buchet cu trandafiri:

  • roșii și galbeni, ceea ce înseamnă fericire; 
  • roșu cu alb – unire și armonie; 
  • diferite nuanțe de roz și roșu – dragoste și fericire.

Un pic din logica unei femei

Când unei femei i se vor dărui buchete de flori diferite, în afară de trandafiri, sau chiar combinații de culori diferite de trandafiri, va arăta că cel care oferă aceste flori nu s-a dus doar la un magazin și le-a cumpărat, ci la diferite, pentru a transmite mesajul. Când buchetul este ales în funcțiile de preferințele femeiei, atunci asta va flata femeia, pentru că asta ar însemna că buchetul este cumpărat cu gândul la ea.

Lalele

Lalele

Lalelele sunt alte opțiuni care vrăjesc multe femei, deoarece sunt destul de rezistente în timp, iar asta înseamnă dragoste puternică.

Orhidee

Orhidee

Orhideele sunt ideale pentru a seduce, pentru că semnifică dorința, pofta și dragostea.

Floarea soarelui

Floarea Soarelui

O altă floare care se vede rar în buchete, dar să știți ca încântă sexul opus este floarea soarelui. Pentru cine cunoaște semnificația florilor, știe că acest tip este legat de respect, integritate și pasiune.

Margareta

Margarete

Margareta, în schimb, simplă și delicată, se referă la sensibilitate și dragoste nevinovată, mai mult decât adecvată dacă femeia pe care vrei să o cucerești este tipul timid.

Crinul

Crin

Pe lângă faptul că este parfumat, crinul este și o altă opțiune pentru fetele cu profil introspectiv, deoarece se referă la naivitatea tinerească și la puritatea sufletului.

Gerbera

Gerbera

Gerbera, la rândul său, reprezintă bucurie, puritate și simplitate, datorită culorilor sale strălucitoare.

Iasomia

Iasomie

Iasomia, de asemenea cu o aromă puternică, înseamnă noroc și bucurie, cu toate acestea, este asociată și cu căsătoria, dulceața și inocența. Așa că alege această floare doar dacă relația este serioasă.

Violete

Violete

Violetele sunt mereu adorate de femei, mai ales de cele cărora le place să țină florile acasă, pentru că pot rezista mult timp și reprezintă loialitate și modestie.

Violeta albă

Violeta albă

Violeta albă înseamnă promisiune, prin urmare, este o altă floare care servește la agățarea inimii și a menține o relație de durată.

Cum dăruiești flori unei femei

Există multe alte flori pe care le poți folosi pentru a cuceri o femeie. Ele pot fi oferite în moduri diferite și nu există o modalitate corectă sau greșită. 

În cazul în care este o situație mai specială pentru femeia pe care vrei sa o seduci cu flori, poți să cumperi buchetul și să-l livrezi la domiciliu, sau la locul ei de muncă, cu o felicitare romantică. Apropo, nu uita niciodată să pui cartea ta de vizită în buchetul de flori ori de câte ori îl livrezi prin curier.

Dar dacă aveți o înțelegere pentru un rendez-vous și mergi cu mașina ca să o iei de acasă, poți veni cu un buchet frumos și să-l oferi personal. Cu siguranță, noaptea va fi mult mai bună decât îți imaginezi cu acest act. 

Trandafirul – floarea iubirii

În cazul în care vă aflați într-un restaurant romantic, sărbătorind o dată specială pentru amândoi, puteți cumpăra un trandafir și îl puteți livra în timpul cinei, sau îl puteți programa astfel încât să fie pe masă când ajungeți la restaurant.

Micile surprize, cum ar fi să lași o floare pe pat pentru când vă întâlniți, este, de asemenea, o modalitate de a crea un climat de dragoste. De asemenea, asigurați-vă că cumpărați flori care sunt în stare bună și care nu se vor destrăma sau ofeli până vă întâlniți cu femeia căreia doriți să i le oferiți.

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *