Cele mai frumoase flori din lume

buchetdeflori  

Care sunt cele mai frumoase flori din lume? Este o întrebare grea pentru că sunt atât de multe. Dar dacă te uiți cu atenție, poți înțelege că unele flori au o serie de caracteristici unice pentru a le depăși pe celelalte. 

Aici, enumerăm cele mai frumoase 10 flori din lume.

Floare de cireș

Floare de cireș

Vă întrebați de ce această plantă este atât de specială? Nimic decât frumusețea unică a florilor sale. În primul rând, este o floare a oricărui copac din genul „prunus”. Cei mai populari sunt cireșii japonezi. În Japonia, florile de cireș sunt numite „sakura”. Florile de cireș simbolizează sosirea primăverii, anotimpul florilor. Frumoasa floare roz și albă se deschide la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie. Perioada de înflorire poate dura 14 zile. 

Florile de cireș au o mare importanță în cultura japoneză. Pentru ei, înflorirea cireșilor reprezintă un nou început și frumusețea vieții. În perioada de înflorire, japonezii petrec noaptea sub cireșii în plină floare cu familia și prietenii.

Pasărea Paradisului

Pasărea Paradisului

Cu siguranță este un nume confuz. De fapt,  pasărea paradisului  este o plantă exotică originară din Africa de Sud. Când înflorește, florile sale frumoase arată exact ca pasărea paradisului în zbor. De aceea se numește așa. Pasărea paradisului este numită și floarea dorinței. Această floare neobișnuit de frumoasă simbolizează paradisul însuși.

O plantă matură de pasăre a paradisului înflorește din mai până în septembrie. La înflorire, fiecare floare are trei sepale verticale, portocalii și trei sepale orizontale, albastre, interioare. 

Planta are, de asemenea , frunze lungi, verzi. Una peste alta, această floare seamănă cu o pasăre zburătoare a paradisului, una dintre cele mai colorate păsări din lume. Pasărea Paradisului crește bine în aer liber. Are nevoie de plin soare. Odată ce florile dispar, trebuie tăiate tulpinile pentru a încuraja următorul nivel de înflorire.

Inimă sângerândă

Inimă sângerândă

Știi deja ce reprezintă o formă de inimă – dragostea. Acum, imaginați-vă o plantă din grădina dvs. plină cu flori alb-roz în formă de inimă. Nu este minunat? Desigur, nimeni nu poate fi de acord. Pentru că inima care sângerează este o floare atât de frumoasă încât poate atrage atenția tuturor.

Această frumoasă floare de inimă sângerândă, înflorită de primăvară, crește bine într-un climat umed și rece. Când înflorește, până la 20 de flori în formă de inimă se deschid pe fiecare tulpină arcuită. 

Inima care sângerează poate fi găsită în culorile roz, roșu, galben și alb. Dar petalele exterioare roz cu vârfuri albe mici arată mai atractive. Când o picătură minusculă de apă apare în vârful florii (într-o atmosferă umedă ), aceste flori arată de fapt ca niște inimi care sângerează, așa cum sugerează și numele.

Dalia

Dalia

Dalia a fost întotdeauna specială printre iubitorii de flori. Motivul este varietatea lor mare în mărime și culoare. Există 42 de specii diferite de dalii în lume. Această floare frumoasă vine în dimensiuni mici și mari. 

Dalia variază ca formă și culoare. Poate fi găsită în aproape toate culorile, cu excepția albastrului. Dalia este originară din Mexic. Dar astăzi este cultivată și sălbatic. Florile incredibil de colorate înfloresc între mijlocul verii și primul îngheț. Pentru a promova înflorirea, trebuie să tăiați tulpina după ce primele flori s-au decolorat.

Nuferii

Nuferi

Probabil regina tuturor florilor de apă din lume. Spre surprinderea ta, există 70 de tipuri diferite de nuferi în lume. Ei cresc doar în ecosisteme de apă dulce, liniştită, puţin adâncă, cum ar fi iazurile. Pe lângă frumusețea care atrage atenția, nuferii ajută și la protejarea ecosistemului pe care îl populează, echilibrând temperatura apei și oferind un habitat excelent pentru pești.

Pe lângă florile plăcute pentru ochi, frunzele mari care plutesc deasupra suprafeței apei sunt un alt lucru notabil despre nuferi. De asemenea, au o tulpină lungă care se atașează de fundul iazului sau al lacului în care locuiește planta.

Florile frumoase se deschid din primăvară până în toamnă. Asemenea frunzelor, florile ies de la suprafața apei. Fiecare floare se deschide dimineața și se închide noaptea. Nuferii vin în diferite culori, inclusiv roz, alb, galben, portocaliu, violet și albastru.

Gazania

Gazania

Gazania este o margaretă frumoasă. În mod convingător, gazania are flori frumoase, colorate și frunze lungi, de culoare verde-argintiu, foarte atractive.

Gazania crește bine în locurile în care primește soare plin. Florile strălucitoare încep să apară la mijlocul verii și continuă până la începutul toamnei. Gazaniile se deschid în nuanțe vii de portocaliu, galben, roșu, roz și alb.

După cum am spus mai devreme, gazania este o floare iubitoare de soare. Prin urmare, florile sale se închid noaptea și nu se deschid în zilele în care temperatura este foarte scăzută.

Lotus

Lotus

Care ar fi reacția ta când vezi un lotus într-un iaz? Bineînțeles, un wow instantaneu ar apărea pe fața ta. Indiferent de cât de murdar este iazul, nimeni nu ar putea ignora frumusețea unui lotus. Este o floare sacră pentru budiști și simbolizează puritatea, armonia, divinitatea și grația.

Lotus este una dintre frumoasele flori de apă găsite în apa puțin adâncă și tulbure. Ei nu pot supraviețui pe vreme rece. Lotusul are nevoie de soare plin pentru o creștere sănătoasă. 

Această floare sensibilă la lumină se deschide dimineața și se închide noaptea. Arătatoarele flori de lotus se găsesc mai ales în culorile roz și alb. Fiecare lotus are petale atractive, cu mai multe straturi, cu un cap central. Atât florile, cât și frunzele plutesc deasupra suprafeței apei.

Lotusurile pot avea până la 20 cm în diametru. Frunzele sale perfect rotunde cresc, de asemenea, până la 60 cm în diametru. Pe lângă frumusețe, lotusul este cunoscut și pentru parfumul său plăcut.

Lalele

Lalele

Marii iubitori de flori, știu despre grădina de flori Keukenhof. Situată în Olanda, această grădină mare se întinde pe un teren vast de 32 de hectare. În fiecare primăvară, această grădină afișează milioane de lalele în plină floare. Imaginează-ți că te afli printre acele câmpuri vaste de lalele. Cu siguranță te-ai simți ca și cum ai fi în paradis. Pentru că laleaua este o floare atât de frumoasă încât îți poate atrage atenția instantaneu.

Există peste 3000 de soiuri de lalele din 150 de specii diferite în lume. Această diversitate în sine o face una dintre cele mai populare și mai cultivate flori din lume.

Florile de lalele în formă de cupă se deschid în fiecare primăvară. Această floare strălucitoare vine în toate nuanțele de culori, cu excepția albastrului pur. În mod normal, fiecare tulpină a unei lalele are o singură floare. Dar unele specii de lalele au mai mult de o floare pe o singură tulpină. Un fapt trist despre lalele este ciclul lor scurt de viață, deschis doar 5-7 zile.

Orhidee

Orhidee

Cu peste 25.000 de specii cunoscute, orhideele sunt una dintre cele mai mari familii de plante cu flori din lume. Puteți observa această plantă frumoasă aproape peste tot pe pământ. Dar ceea ce face orhideele atât de speciale este că fiecare specie de orhidee este unică. 

Există orhidee mari și mici, orhidee cu viață scurtă și orhidee cu viață lungă. Pe lângă aceste fapte, cele mai izbitoare caracteristici ale orhideelor ​​sunt statutul lor unic și culorile vibrante. Unele specii de orhidee arată exact ca alte figuri, cum ar fi animalele sau plantele. 

De exemplu, orhideea albină care râde seamănă puternic cu o albină femelă. Ajută planta la polenizare prin atragerea bondarilor.

Pe lângă formă, culorile vibrante joacă, de asemenea, un rol important în aspectul uimitor al orhideelor. Fiecare con de flori de orhidee în culori diferite, alb și în nuanțe de roz, galben, roșu și violet. Culorile orbitoare ale orhideelor ​​ajută și la atragerea polenizatorilor.

Trandafirii

Trandafiri

​​Probabil cea mai frumoasă floare din lume. Oamenii au început să cultive trandafiri încă din anul 500 î.Hr.. Această floare frumoasă și parfumată are o legătură de lungă durată cu noi. Trandafirii simbolizează, de asemenea, dragostea, onoarea, credința, frumusețea și pasiunea.

Frumusețea este principalul factor care face trandafirii atât de populari în rândul florarilor și iubitorilor de flori. Există peste 100 de specii diferite de trandafiri în lume. Adevărul este că fiecare specie de trandafir are frumusețea sa unică.

Trandafirii cultivați în mod natural au doar cinci petale și cinci sepale. Singura excepție este Rosa sericea – această specie de trandafir are doar 4 petale. Trandafirii pot fi găsiți în diferite nuanțe de roșu, galben, roz, alb și portocaliu. Trandafirii negri și albaștri puri nu există. 

Indiferent de culoare, trandafirii arată foarte atractiv. Trandafirii roșii sunt atât de speciali pentru noi, deoarece simbolizează dragostea adevărată.

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *