Buchete de flori de toamnă – simbol al eleganței și maturității

buchetdeflori  

A sosit toamna. În acest anotimp cu trecere de temperaturi dintre cald și frig, multe plante pierd din splendoare, în principal din cauza căderii frunzelor, dar și pentru că florile își pierd culoarea și aspectul pe care îl aveau primăvara și vara.  Cu toate astea, în acest anotimp, se nasc și înfloresc plante tipice de toamnă. În ciuda frigului și a întunericului, aceste plante își vor păstra frumusețea până la jumătatea lunii noiembrie, sau până când frigul se va intensifica mai mult, în funcție de zona în care locuim.

În acest moment, plantele și florile sezonului rece vor da acea notă de culoare zilelor gri de toamnă, atât în ​​exterior, cât și în interiorul caselor noastre. O notă de lumină grădinii, terasei și balconului sau oricărui alt colț al caselor omenești, cu flori foarte spectaculoase, deoarece, pe lângă faptul că dau multă viață oricărui mediu, pot fi combinate cu diverse plante, obținând astfel buchetul perfect. 

Ce flori punem în compoziții

Florile de toamnă din grădină continuă să încânte ochii chiar și atunci când sosesc primele înghețuri și natura începe să se estompeze. Desigur, majoritatea plantelor înfloresc vara, dar singurele culori pe care le asociem cu toamna sunt colorarea frunzelor. Cele mai frumoase flori de toamnă includ atât plante perene, cât și anuale. Creșterea lor nu este adesea foarte dificilă – chiar și un grădinar începător se poate descurca. 

Însă există multe flori de toamnă care înfloresc până la zăpadă și tolerează bine frigul. Acestea sunt florile maturității. Și cum toamna se înfiripă nunțile, aceste flori devin adevăratele și irepetabilele buchete ale mireselor.

Gura leului

Gura leului

Această floare cu un nume interesant este o perenă. Da Da! Suntem obișnuiți să le resemănăm în fiecare an, dar dacă nu le smulgem toamna, ci doar le tăiem, vor crește și mai magnifice și mai stufoase primăvara. Planta este pretențioasă în îngrijire și cu siguranță va decora patul de flori toamna, deoarece au o perioadă lungă de înflorire – din iunie până în octombrie.

În ceea ce privește culorile, snapdragons surprind prin diversitatea lor. Florile sunt roz, roșii, albe, galbene, portocalii, vișiniu. Au, de asemenea, o aromă strălucitoare, plăcută. Când se plantează răsaduri în pământ, ar trebui de ales un loc însorit, ferit de vânturi.

Panseluțe

 Panseluțe

Planta ideală pentru exterior care rezistă perfect la temperaturi scăzute. Dacă vrem să înflorească tot timpul anului, trebuie ca solul să fie mereu umed. 
Shakespeare face o referire mai directă la Panseluță în Visul unei nopți de vară. Oberon îl trimite pe Puck să adune “o mică floare sălbatică” pe care fetele o numeau “Iubire în Trândăvie”. Oberon susține că zeama panseluței, ”pe pleoapele dorminde așezată, va face bărbat sau femeie să iubească la nebunie următoarea persoană pe care o va vedea”.

Pufuleții de grădină (Ageratum)

 Pufuleții de grădină (Ageratum)

O adevărată plantă cu flori lungi. Primele inflorescențe de agerata apar în iunie și continuă să se bucure de frumusețea lor până la sfârșitul toamnei. Această plantă este anuală. Florile sunt în mare parte violet în diferite nuanțe. Există și flori în albastru, albastru deschis, alb, roz și galben.

Pufuleții sunt cultivate din răsaduri. Semințele pentru răsaduri sunt semănate în martie, dar la sfârșitul lunii mai răsadurile sunt puse în pământ. Este mai bine să plantezi planta într-un loc însorit. Pentru a prelungi înflorirea, se recomandă îndepărtarea regulată a inflorescențelor înflorite.

Hibiscus

Hibiscus

Plantă decorativă, în formă de arbust, rezistentă la frig, dar nu și la înghețuri. În ciuda faptului că sunt niște flori foarte rezistente la intemperii, trebuie de avut grijă ca să nu dea lumina directă a soarelui peste ele, deoarece, în același mod în care rezistă perfect la frig, expuse la soare, se deteriorează rapid. Înflorirea începe în luna august șii  durează până dau frigurile. Hibiscusul este o plantă perenă și poate avea o durată de viață de până la 20 de ani.

Dalia (gherghina)

Dalia (gherghina)

Supranumită și Regina toamnei, este o plantă rezistentă la frig, dar nu și la îngheț. Foarte populară la noi în țară, fiind și simbolul începerii anului de studii. Majoritatea copiilor la data de 1 septembrie, merg la școală cu buchete de flori, în special cu buchete de Gherghine. 

Crizantema (Margarete de toamnă)

Crizantema (Margarete de toamnă)

Datorită diversităților coloristice, se poate obține peisaje foarte vesele fără nevoia de multă îngrijire. Planta trebuie sădită într-un loc în care să poată primi cât mai multă lumină solară, deși poate rezista și la temperaturi de îngheț, deci poate fi o alegere perfectă pentru orice temperatură. Dacă se dorește ca planta să arate rustic, se va lua un coș împletit de salcie, în care se vor face face găuri de drenaj și se va planta acolo margaretele. Sunt foarte rezistente, dar au nevoie de lumină directă, așa că cel mai bine este sa fie așezate mereu langa un punct de lumina naturala, daca este plantată afară sau într-un ghiveci.

Crinul de toamnă Hosta Francee fortunei

Crinul de toamnă Hosta Francee fortunei

Există multe specii care nu își pierd frunzele toamna, dimpotrivă se învelesc într-un frunziș bogat în perioada rece a anului și care cu siguranță că arăta grozav în orice spațiu, fie interior, fie exterior. Așa cum este Crinul de toamnă Hosta Francee fortunei, cu frunzele verzi în mijloc cu alb sau bej pe margini. 

Hortensiile Quercifolia

Hortensiile Quercifolia

Orice plantă care produce fructe de pădure este o alegere excelentă, deoarece adaugă culoare și viață oricărui spațiu. Cea mai recomandată varietate sunt hibrizii pitici (au fructe roșii și flori galbene) sau cotoneaster salicifolius Gnom, care crește lent și al cărui frunziș atinge cea mai mare frumusețe toamna datorită fructelor de pădure roșii.

Barcoace Gnom

Barcoace Gnom

Orice plantă care produce fructe de pădure este o alegere excelentă, deoarece adaugă culoare și viață oricărui spațiu. Cea mai recomandată varietate sunt hibrizii pitici (au fructe roșii și flori galbene) sau cotoneaster salicifolius Gnom, care crește lent și al cărui frunziș atinge cea mai mare frumusețe toamna datorită fructelor de pădure roșii.

Flori de toamnă puse în vază

Flori de toamnă puse în vază

Dacă cineva este printre cei care intampina septembrie acasă cu flori de grădină de toamnă în vaze, precum dalii, asteri si gladiole, s-ar putea să găsească ceva util printre sfaturile de păstrare, cât mai mult timp a florilor, într-o vază.

Pentru ca florile de dalie să rămână proaspete și ferme mai mult timp, tulpinile trebuie opărite cu apă clocotită. În acest fel, daliile vor rămâne proaspete mai mult timp, așa că acest sfat merită luat în considerare.

Dalii și asterii

Dalii și asterii

Pentru dalii și asteri, este important să rupeți frunzele înainte de a le pune într-o vază, deoarece cresc bacterii și vor putrezi rapid în apă. De aceea frunzele vor fi mereu rupte atât încât niciuna să nu se înmoaie în apă. Este important ca pentru aceste flori să fie schimbată apa, din două în două zile și care care va fi de temperatura camerei. Pentru dalii, apa poate fi chiar schimbată în fiecare zi, deoarece este mai des alterabilă pentru aceste flori. Apropo, asterii și daliile din grădină, cel mai bine vor fi tăiate atunci, când florile au înflorit complet.

Gladiola

Gladiola

Gladiola trebuie pusă într-o vază cât mai înaltă posibil, de exemplu în formă de cilindru, iar apa nu trebuie să fie prea multă. Va fi suficient dacă apa acoperă 5-7 cm de fund.

Crizanteme

 Crizanteme

Pentru crizanteme, înainte de a le pune într-o vază, este indicat ca tulpina să fie tăiată și chiar să o înțepată puțin. Se va turna apă puțin încălzită în vază.

Florile ofilite sunt reîmprospătate dacă sunt învelite în hârtie umedă și puse cât mai adânc în apă caldă. Florile absorb mult mai bine apa caldă.

Vazele cu flori nu trebuie așezate lângă un coș cu mere, pentru că atunci florile se vor ofili foarte repede.

La așezarea florilor în vaze, tăierea tulpinilor trebuie reînnoită din când în când, și ar fi indicat să se întoarcă în apă cât mai repede, pentru ca aerul să nu pătrundă în țesut, ceea ce împiedică ulterior absorbția apei.

Florile tăiate și puse în vaze nu tolerează lumina directă a soarelui și curenții de aer, pentru o lungă perioadă de timp, iar vaza nu trebuie ținută aproape de elementele de încălzire.

Este important ca buchetul să fie aranjat liber pentru orice flori în vază, fără a le înghesui prea mult. Dacă există prea multe flori într-o singură vază, procesul de ofilire și putrezire a tulpinilor se va accelera.

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *