buchet de flori

Cel mai frumos buchet de flori

buchetdeflori  

Florile din cele mai vechi timpuri au servit omenirii drept element de decor și design. Ele adaugă note de prospețime, confort și arome minunate. Oamenii au decorat cu flori dormitoare, saloane, haine, coafuri, transport și multe altele.

Florile din cele mai vechi timpuri au servit omenirii drept element de decor și design. Ele adaugă note de prospețime, confort și arome minunate. Oamenii au decorat cu flori dormitoare, saloane, haine, coafuri, transport și multe altele. Desigur, gusturile și dorințele s-au schimbat între timp, însă obiceiurile de a felicita cu buchete de flori proaspete au rămas până astăzi. Există și o știință angajată în cercetarea și compoziția armonioasă a buchetelor, numită florărie.

Florile vii sunt unul dintre cele mai scumpe și importante decoruri pentru o sărbătoare solemnă. Toate buchetele sunt frumoase dacă sunt puse în aranjamente florale unice și pot fi un cadou simplu, pentru a înfrumuseța minunat orice interior grandios. Lalele, trandafiri, magnolii, crini, margarete, orhidee, crizanteme – toate sunt creaturi frumoase, vibrante și unice. Printr-o combinație originală de artă florală și creativă se pot crea cele mai frumoase buchete de flori din lume.

Cele mai scumpe flori din lume

În zilele noastre, nu este neobișnuit să auzi că totul are prețul lui, ca să nu mai putem spune că sumele sunt de neînțeles. Astfel de „perle” se găsesc și în lumea floristicii – sunt cele mai rare și, prin urmare, cele mai scumpe. Vrem să vă prezentăm cele mai scumpe flori din lume. Veți afla care floare se află în fruntea listei.

Cel mai frumos buchet de flori din lume

Întrebarea cea mai dificilă a tuturor iubitorilor de flori: care este comoara cea mai wow, recunoscută drept cel mai bun buchet din lume? Încă din timpurile străvechi, floriștii și-au dat seama că cele mai frumoase buchete de flori din lume pentru cei dragi sunt neapărat și exagerat de scumpe.

În legătură cu aceasta, crescătorii au experimentat și obținut crearea de noi soiuri de plante, care au fost inventate în mod deliberat, pentru a fi angajate în manipulări costisitoare. Speciile prezentate au fost foarte valoroase și au devenit rapid cele ”mai la modă și mai populare”, deoarece toată lumea dorea să aibă cel mai frumos buchet din lume.

Cum arată cele mai frumoase buchete de flori? 

Compoziția lor poate include lalele, mimoză, irisi, narcise, trandafiri și multe alte soiuri. După ce principiu să alegi pe cel mai bun? Se crede că cele mai frumoase buchete de flori din lume sunt cele care oferă cea mai mare plăcere estetică.

Deși majoritatea florilor sunt foarte accesibile, unii oameni vor merge până la capăt pentru a obține cele mai exotice și frumoase flori de pe planetă. Ne întrebăm adesea care sunt aceste specii, așa că am alcătuit o listă cu cele mai rare și mai scumpe flori din lume pentru a vă spune puțin mai multe.

Lisianthus
Lisianthus

Sau „floare de hârtie” pentru delicatețea sa. Este o floare care poate crește de la 15 la 60 cm înălțime și are un diametru de 5 cm. Lisianthus înflorește anual. Are petalele ovale late, ondulate și delicate; cu o varietate de culori variind de la violet pal, alb, lavandă și chiar albastru violet.

Lăcrămioarele
Lăcrămioarele

Sunt flori prețioase sub formă de clopot care se culeg odată pe an și înfloresc doar în luna mai. Pot supraviețui la câteva săptămâni după ce tăietura a fost smulsă, dar necesită multă întreținere. Au un miros foarte intens. Tulpinile lor au aproximativ 15 sau 30 cm înălțime în timp ce florile ajung la aproximativ 5mm – 10mm în diametru.

Șofranul adevărat (veritabil)
Șofran

Șofranul adevărat – o plantă interesantă și scumpă – face cel mai scump șofran picant din lume. Din staminele sale cu polen galben strălucitor se colectează această rarietate. Șofranul este folosit în medicină, parfumerie și gătit. Prețul condimentului de cea mai bună calitate ajunge la 40 mii euro/kilogram, ceea ce nu este surprinzător. Este nevoie de până la 80.000 de flori pentru a crea 500 de grame de condiment.

Orhideea de Aur Kinabalu
Orhideea de Aur Kinabalu

Orhideea Golden Kinabalu este o altă floare care surprinde prin unicitatea și prețul ei. Numele său, cunoscut și sub numele de Kinabalu Gold, se datorează faptului că această floare este cultivată doar în Parcul Național Kinabalu din Malaezia. Datorită cererii speciale a  condițiilor de creștere, orhideea Kinabalu este pe cale de dispariție. Prețul unei flori poate ajunge la 6 mii de dolari. Variante ale acesteia se cultivă şi în sere, iar o floare crescută astfel costă cca 100 de dolari.

Orhideea Shenzhen Nongke
Orhideea Shenzhen Nongke

Următoarea raritate aparține tot familiei de orhidee – orhideea Shenzhen Nongke. Istoria sa a început în China, după 8 ani de efort creativ. Aceasta floare nu se gaseste in natura pentru ca originea ei este rezultatul muncii atente și îndelungate a omului. Orhideele sunt cele mai raspandite flori pe întreg globul, speciile de orhidee depășind de trei ori numărul total al mamiferelor din lume. Orhideea este, de asemenea, una dintre cele mai vechi plante din lume, având mai mult de 100 de milioane de ani. Și totuși, cu o raspandire atat de larga, botanistii creeaza hibrizi care ajung sa se vanda la prețuri astronomice. Este simbolic faptul că orhideea și florile Shenzhen Nongke înfloresc odată la fiecare 8 ani. 

Planta a fost vândută la licitație, către un cumpărător anonim cu suma de 202 mii de dolari.

Juliet Rose
Juliet Rose

O altă floare rară este Juliet Rose – a fost nevoie de 15 ani și 3 milioane de lire sterline pentru a crea această varietate de trandafir. Această floare mai este cunoscută și drept trandafirul cel mai bine vândut din toate timpurile. La momentul livrării în 2006, prețul ei a ajuns la 5 milioane dolari.

Floarea Kadupul
Floarea Kadupul

Următoarea floare rară este Juliet Rose – a fost nevoie de 15 ani și 3 milioane de lire sterline pentru a crea această varietate de trandafir. Această floare mai este cunoscută și drept trandafirul cel mai bine vândut din toate timpurile. La momentul livrării în 2006, prețul ei a ajuns la 5 milioane dolari.

Frumusețea n-are clișee

De exemplu, puțini oameni vor rămâne indiferenți după ce vor admira un buchet de trandafiri irizați. În aparență, aceste flori arată nenatural, sunt atât de colorate. Iar secretul este unul genial de simplu și este ascuns în procesul de amestecare a unei varietăți de tonuri la nivel de absorbție a apei la rădăcini. Așa sunt realizate cele mai frumoase buchete de flori din lume, a căror compoziție este izbitor de captivantă prin unicitatea și originalitatea lor.

Vom încerca să descriem cel mai frumos buchet de flori din lume

Totuși trandafirul. Trandafirul irizat. Este cea mai populară și iubita floare din lume, iar semnificațiile lui sunt cunoscute de aproape oricine. Pentru a găsi o astfel de floare-curcubeu de culoare irizată, crescătorii de trandafiri au trebuit să împartă tulpina în mai multe canale. Prin ele, un trandafir alb absoarbe apa colorată divers și în cele din urmă devine irizat.

A venit timpul să arătăm cel mai frumos buchet de flori din lume. Dintre cele prezentate până în prezent, pe bună dreptate este considerat un buchet de trandafiri compus din 13 mii 777 de culori. Un bărbat îndrăgostit și-a uimit iubita în acest fel. În aparență, buchetul a fost creat sub forma unei piramide egiptene. Parametrii săi: 15 m înălțime, suprafață – 800 de metri pătrați Și greutatea acestei frumuseți a fost de 42 de tone. 

Lumea este plină de cele mai interesante lucruri, dar să nu uităm că cele mai frumoase lucruri sunt încă vizibile în inimă… Oricât ar costa o floare, dacă este dăruită cu sinceritate și cu dragoste, valoarea ei devine fără preț.

buchet de flori

1 thought on “Cel mai frumos buchet de flori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *