flori de vara

13 plante care vor înflori toată vara

buchetdeflori  

Am selectat 13 tipuri de flori ce pot fi plantate primăvara, pentru a înflori toată vara în grădină pentru compoziții uimitoare.

După abundența înfloririlor de primăvară, vine perioada căldurilor și a vacanțelor. Iubit de unii, nu atât de iubit de alții, un lucru este cert: vara este sinonimul bucuriei și bineînțeles, al culorilor. În această perioadă a anului, frumusețea grădinii poate fi evidențiată pe deplin de armonia elementelor și a speciilor, care fac să ne vibreze inimile noastre, împreună cu grădina înflorită a casei. Pe lângă faptul că este mai proaspătă și mai colorată, grădina este uluitoare și poate oferi momente grozave de refacere și relaxare. Până la urmă, ce poate fi mai bun decât să stai în grădină pentru a citi o carte, a asculta muzică sau pur și simplu, pentru  a admira peisajul?

Am selectat 13 tipuri de flori ce pot fi plantate primăvara, pentru a înflori toată vara în grădină și vă garantăm un rezultat de compoziții uimitoare și super colorate

1. Dalia sau gherghina

Aparținând familiei Asteraceae, daliile sunt fenomenale și de mare succes. Nu e de mirare, deoarece sunt frumoase și vin într-o mare varietate de culori, care adaugă viață vazelor și grădinilor. Varietatea culorilor face din dalia o specie perfectă pentru decorarea grădinii.

Ierburi de talie medie, pot ajunge până la 1,50 m la vârsta adultă. Le place vremea caldă (iulie-august) și au nevoie de mult soare pentru a înflori.

2. Crinul de o zi

Aceste ierburi perene cu rizom din familia Hemerocallis sunt bine cunoscute pentru deschiderea lor de dimineața și închiderea de seară. Interesant este că, în ciuda numelui pe care îl primesc, nu sunt adevărați crini.

Crinii de zi se deschid dimineața și se închid la amurg, fiind floare doar de o zi. A doua zi dimineața, planta ne va dărui o altă floare, care ne va bucura până seara.  Deși viața unei flori este foarte scurtă, planta înflorește pe tot parcursul sezonului cald.

Populare și arătătoare, vin într-o varietate extinsă de forme și culori care aduc bucurie și frumusețe grădinii. Înflorirea are loc între primăvară și toamnă. O opțiune excelentă pentru a face grădina și mai colorată, fără a necesita mult efort de întreținere.

3. Brebenoc

Rustică, nepretențioasă și cu efort de întreținere redus, vinca, pervinca sau merișorul, cum i se mai spune în popor, este una dintre principalele flori pentru grădină de vară. Florile sale sunt simple și delicate, prezentând o nuanță mai deschisă în centru.

Există multe varietăți de vinca: există flori cu petale late sau înguste, în mov, roșu, alb și cu centrul roz sau alb. Specia trebuie cultivată în orice mediu cu diferite temperaturi iar plantarea ei nu necesita un sol foarte fertil. Se mulțumește cu precipitațiile de la natură.

4. Coleus sau urzicuța

Folosită pe scară largă în decorarea grădinilor sau a teraselor, această floare de vară este și ea erbacee. Sunt cunoscute pentru că sunt foarte mari, moi și cu diferite combinații de culori, inclusiv galben, roșu, violet, verde, roz și maro.

Urzicuțele sunt cele mai vesele flori de vară de la care nu poți să-ți rupi vederea și care variază ca formă, mărime și culoare.

Minunate si pasionale, sunt plante tropicale care se descurca foarte bine cu temperaturile ridicate și, tocmai din aceasta cauza, sunt ideale pentru sezonul de vară de la noi.

5. Muşcatele

Din familia Geraniaceae, muscata este o planta care ramane in înflorire constanta din primavară până toamna, asigurandu-se ca gradina sa fie în culori luxuriante pe tot parcursul verii. Grațioase și delicate la aspect, florile sale arată ca niște mini buchete. Varietatea uriașă a speciilor face ca planta să fie foarte populară în regiunile temperate și muntoase.

6. Floare de nasturtium

Cunoscută pentru că are flori și petale comestibile, floarea de nasturtium este, de asemenea, o preferată de sezon. Planta are o aromă specifică și înflorește foarte bine pe timpul verii, dar nu poate rezista la temperaturi extreme.

Cunoscută și sub denumirea de floarea sângelui, creson mexican și nasturtium , planta vine într-o mare varietate de culori, cum ar fi roz, verde, portocaliu și galben.

Floarea de nasturtium este comestibilă și are o aromă de piper.

7. Echinacea purpurie

Această plantă perenă de lungă durată revine în fiecare an pentru a colora și a lumina grădina, întotdeauna în timpul verii. Foarte tolerantă la secetă, cu necesități la întreținere reduse, se remarcă ca plantă sezonieră și cu mult succes în grădinile europenilor.

Echinacea purpurie vine într-o mare varietate de culori, cum ar fi roz, portocaliu, galben și alb. Aceste opțiuni fac decorarea grădinii tale orbitoare și o ajută să devină un adevărat mozaic natural.

8. Floarea soarelui

Floarea-soarelui decorative sunt plante erbacee anuale, adică se nasc, se dezvoltă și mor în perioada de un an. Datorită ciclului lor scurt de viață, nu este obișnuit să le găsiți plantate în ghivece și grădini. Cu toate acestea, este o plantă ușor de îngrijit și poate fi cultivată în plin. Udarea trebuie să fie frecventă în timpul creșterii sale, cel puțin o dată la două zile, dacă solul este uscat. Ciclul de viață al floarea-soarelui, din semințe, este de maximum 12 luni.

9. Hibiscus

Hibiscusul este una dintre cele mai benefice flori de plantat vara. Pentru că este medicinală, cu acțiune diuretică și antioxidantă, este cultivată și consumată pe scară largă în mai multe țări sub formă de ceai, jeleuri și dulciuri.

Chiar si-asa, planta are o caracteristică ornamentala, cu înflorire rapidă și abundentă. Hibiscusul are beneficii medicinale, dar este folosit și ca decor.

10. Cosmosul grădinii

Cosmosul sunt plante foarte comune cu romanițele și margaretele. Cresc singure, în sate și orașe se găsesc pe marginile trotuarelor, în poiene de flori și cultivate în grădini. Chiar dacă sunt mici, atunci când sunt puse împreună, adaugă o notă vibrantă oricărui mediu.

Cosmos trebuie cultivat în locuri luminoase și necesită udare regulată.

Cu o tulpină ierboasa este usor de cultivat și are un ciclu de viață de un an, ajungând până la 2 metri înălțime. Îi place soarele plin și necesită udare frecventă pentru a se dezvolta.

11. Verbine

Mici și delicate, verbinele seamănă și cu forma unor buchete mici. Pot avea culori unice sau o combinație de nuanțe diferite, cum ar fi violet, alb, roșu și roz.

Înflorește în toate perioadele anului, fiind utilizat pe scară largă ca ornamentare în compoziții de flori și grădini. Crește până la 30 cm înălțime.

12. Margarete

O alta floare clasică de vara, margareta încântă prin simplitate și rezistență. Se adaptează cu ușurință la diferite medii și este una dintre alegerile de top pentru aranjamentele de vaze pentru decorațiuni interioare și buchete.

Pentru a le crește, preferați locurile bine luminate și fiți cu ochii pe tăiere. Florile ofilite trebuie îndepărtate rapid pentru ca altele sa rasara, asigurand înflorirea.

13. Petunia

Simple și frumoase, petuniile sunt flori ușor de crescut în timpul verii. Necesitând o întreținere simplă, planta se răspândește într-un timp scurt și își lasă nota colorată în grădină, putând fi pusă și în ghivece pentru spații interioare. Oricât de mult îi place petuniei vara, ea ar trebui să crească la umbră parțială pentru a nu avea frunzele arse de iluminarea directă. Udată de două sau trei ori pe săptămână va fi suficient, dar fără a ține solul ud permanent.

Oricine poate obține o abundență de culori, fără mare efort, dar mai important e ca fără mari cheltuieli. Puținul pe care vi-l puteți permite să investiți vă poate bucura ochiul și inima pînă la căderea brumei.

1 thought on “13 plante care vor înflori toată vara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *