flori de nunta

Flori de nuntă și de dragoste

buchetdeflori  

Am selectat pentru tine o listă de cele mai frumoase flori ale iubirii cu care se poate exprima afecțiunea, pasiunea și sentimentele.

Florile pot fi considerate talismane ale iubirii, un tribut adus bucuriei și vivacității cu care se pot sărbători cele mai frumoase evenimente din viață.

Și nimic ca sărbătorirea dragostei care unește viitorul cuplu cu diferite arome și culori.

Trandafirii

trandafiri

Un trandafir se distinge întotdeauna prin aroma sa dulce și vine în diferite culori și formate. S-ar spune că cei de culoare piersică sunt cei mai faimoși dintre toți trandafirii.

Frumusețea lor este unică, de aceea se consideră și una dintre cele mai scumpe flori.

Ele simbolizează o iubire profundă, precum și  inocență, dar și onestitate.

Buchetele de trandafirii vor fi piese centrale și, bineînțeles, un loc aparte îl vor ocupa într-un  buchet de mireasă. Trandafirii sunt cel mai popular cadou romantic pe tot parcursul anului. Culorile sale diferite ne dau semnificații precum iubirea pasionala, făcând din această floare un adevărat simbol al iubirii și pasiunii.

Trandafirii sunt, de asemenea, un simbol al distincției și nobleței.

Hortensia

hortensia

Hortensia, acest arbust mic, amenajat în buchetele decorative, deseori sunt cele mai elegante piese centrale, transformându-se în una dintre cele mai atrăgătoare flori de încorporat în aranjamentele de ceremonie.

Coroana sa uriașă și consistentă, nuanțele intense de albastru, roz, vișiniu și violet reprezintă recunoștință, frumusețe și fericire.

O tulpină sau două este tot de ce este nevoie pentru a completa un buchet elegant, precum și câteva crenguțe libere pentru a împodobi costumele mirelui și a celor mai apropiați prieteni ai lui.

Bujorii

bujori

Bujorii sunt tandri ca emoția primei iubiri și sunt pline de exuberanță, ca sentimentele pasiunii. Forma lor rotunjită și catifelată adaugă romantism, ceea ce înseamnă noroc și un simbol al unei căsnicii fericite. Astfel, nu este de mirare că sunt cele mai populare flori în rândul mireselor atunci când vine vorba de alegerea buchetului.

Simbol al fericirii și prosperității, bujorii produc un efect admirabil în orice decor, devenind o alegere cu adevărat feminină și izbitoare.

Ranunculus

ranunclus

Asemănare între trandafir si bujor este una dintre cele mai versatile flori cand vine vorba de decor. Infloresc din mai până la sfârșitul lui iulie și sunt pline de farmec.

Sunt disponibile în toate culorile curcubeului și oferă cel mai elegant decor pe care l-ați văzut vreodată, acoperind frumusețea daliilor, trandafirilor și bujorilor.

Ele simbolizează farmecul și seducția printr-un nou ciclu de viață, perfect pentru celebrarea unei noi și pasionate familie.

Lavanda

lavanda

Nuanța moale și romantică a lavandei face minuni pentru orice combinație de flori. Despre lavandă se vorbește ca fiind zeița aerului, pentru aroma parfumată pe care o eliberează. Are un caracter simplu și util.

Lavanda câștigă din ce în ce mai mult loc la nunți. Poate fi folosit în buchetele centrale, în decorațiuni, poate fi inclus în lumânări și se pot crea suveniruri plăcut parfumate pentru oaspeți.

După ce se usucă, poate fi utilizată pentru parfumarea albumului foto sau a cărților.

Lalelele

lalelele

Deși asociată cu Olanda, această floare este de fapt originară din Persia.

Reprezintă o iubire perfectă și de durată. Deși fragilă, este o floare impresionantă și solemnă și poate fi cultivată într-o gamă largă de culori pe tot parcursul anului. Lalelele sunt un simbol al iubirii sincere, iar printre semnificațiile pe care le au formele și culorile lor se numără pasiunea și dragostea pură. Fără îndoială, elemente foarte importante pentru a exprima dragostea. Buchetele de lalele sunt simbolul dragostei, ce continue să crească în toate inimile. Culorile diferitelor lalele ne exprimă ceva deosebit, cele galbene ne oferă un sentiment mai fericit, cele roșii, pasiune și iubire necondiționată, în timp ce laleaua albă este un semn al feminității, al iubirii pure și sincere.

Cuișoare

cuișoare

Această floare clasică în toate timpurile a fost la modă, pentru că este gata permanent să-ți stimuleze simțurile. Subtil parfumată, versiunea sa roșie este asociată cu focul pasiunii, iar culoarea roz simbolizează sinceritate și onestitate. Pe langa faptul ca este o opțiune foarte economică, poate fi și o excelentă înlocuire a trandafirilor. Excelentă pentru decorarea piesei centrale sau realizarea coroanelor. Cea mai subevaluată floare din lume este și una dintre cele mai versatile. Cuișoarele sunt mai rezistente decât majoritatea florilor și după uscare pot face un suvenir grozav, care să amintească de nuntă.

Mimoza

mimoza

Nu este prima dată când aude de ea, dar cu siguranță individualitatea ei dă dovadă de sensibilitate, tandrețe și multă eleganță. Această floare de nuntă simbolizează prietenia, ceea ce face imposibilă rezistența farmecului ei natural. Adaugă un element puternic și vibrant decorului cu aceste ramuri pline de bucurie.

Margareta

margarete

Margaretele sunt cunoscute și sub denumirea de gălbenele, crizanteme, gălbenele sălbatice  și ochiul de taur. Numele provine din latinescul margarita, care înseamnă „perlă”. Ea a fost deja semnalată ca floarea fecioarelor și a inocenței. Astăzi, simbolizează tinerețea, dragostea și sensibilitatea. Poate fi combinată cu diverse tipuri de flori, frunziș și obiecte. Asta înseamnă că se poate abuza de creativitatea și originalitatea lor atât în ​​petrecerea de nuntă, cât și în decorul casei. Margarita este o floare foarte apreciata cu care va avea succes cu siguranta. Simbolizează puritatea și inocența, deci este legată de iubire și poate fi folosită și pentru a seduce cealaltă persoană. Margaretele sunt cele mai căutate flori pentru nunți.

Proteea

proteea

Această floare tropicală exotică a cucerit deja inimile tuturor iubitorilor de flori.

Fie că este într-un buchet, în centrul mesei sau în sufrageria unei case, protea are întotdeauna un loc proeminent

Originară din Africa de Sud, această floare maiestuoasă are mai multe specii, culori, forme și dimensiuni. Perfect pentru o nuntă romantică, pentru jubilee și alte ceremonii

În casă, oferă o notă specială în buchete și aranjamente distincte, izbitoare.

Floarea Soarelui

floarea soarelui

Floarea soarelui este o floare frumoasă, strălucitoare și nespus de fericită. Aceste frumuseți sunt florile perfecte pentru Ziua Îndrăgostiților și una dintre cele mai importante flori de dragoste. Dăruirea unei floarea-soarelui este un simbol al bucuriei, indicând că ai ochi doar pentru acea persoană și că vei merge mereu spre ea ca și cum ar fi soarele tău.

Agapanthus

agapanthus

Agapanthus este una dintre florile iubirii chiar de la numele său, care se referă la grecescul Agape, care se traduce „dragoste”, în timp ce Anthus înseamnă „floare”.

Această plantă provine din Africa de Sud, iar culorile sale violete, frunzele ca o panglică și formele elegante, fac din ea o plantă ideală pentru a exprima energia dragostei și afecțiunii.

Narcis

narcis

Narcisele nu sunt doar una dintre cele mai frumoase flori de dragoste, ele sunt și un semn că primăvara este peste noi. Culorile sale sunt un simbol al noilor începuturi, așa că dacă faci cadou o narcise, exprimi iluzia și dorința cu care începi o nouă etapă cu cineva.

Camelia

camelia

Este cunoscută drept trandafirul Japoniei, deoarece în această țară are aceeași semnificație ca trandafirul roșu din Europa: iubire veșnică. În sensul florii, influențează și culoarea acesteia. Astfel, camelia roșie are de-a face cu pasiunea și dorința sexuală, trandafirul cu seducția și albul cu dragostea nevinovată. 

Orhideea

Evocă dragoste și senzualitate. Concret, orhideea roșie înseamnă pasiune, cea galbenă are legatura cu erotismul, trandafirii sunt sinonimi cu senzualitate iar cei albi înseamnă puritatea iubirii. De aceea, acestea din urmă sunt adesea folosite la realizarea buchetelor de mireasă. 

Crinul

crin

Crinul sugerează o inimă nevinovată, adică o iubire pură și delicată. În timp ce albul specialității calla a devenit un simbol al căsătoriei, crinii în culori vii precum portocaliu, violet și roșu amintesc de o dragoste mai înflăcărată. 

Trebuie menționat că roșul reprezintă întotdeauna sângele și inima și, din acest motiv, multe alte flori de această culoare sunt legate de dragoste, pasiune și dorință. 

Dragostea este o explozie de fericire, afecțiune, bucurie, concepte care reușesc să relaționeze acest sentiment puternic cu forța florilor și a naturii. Dincolo de ziua îndrăgostiților, sărbătorim dragostea pe tot parcursul anului, cu mici gesturi pozitive, cum ar fi să dăruim o floare. Acestea sunt unele flori ale iubirii cu care se poate exprima afecțiunea, pasiunea și sentimentele.

2 thoughts on “Flori de nuntă și de dragoste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *