img-0

Flori prietenoase și necapricioase

buchetdeflori  

Plantarea și îngrijirea florilor de casă este o modalitate de a ne face casa mai frumoasă, mai veselă și mai aromată, în plus, este important să ne amintim că florile și plantele ajută la reînnoirea aerului din încăperi. Natura ne oferă atât de multe plante și flori, încât chiar devine greu să ne hotărâm care din ele o să ne înfrumusețeze casa. Iar dincolo de toate acestea, este important să ne amintim că îngrijirea florilor și a plantelor cu flori poate fi o terapie pentru cei cărora le place să folosească unelte de grădinărit, la urma urmei, contactul cu natura ne aduce bucurie și calm. Și cui nu-i place să aprecieze grădinile frumoase și aranjamentele în ghivece de flori? 

Cel mai tare lucru în a fi interesat de tipurile de flori este să poți studia cel mai bun mod de a îngriji aceste plante și, de asemenea, să poți afla puțin mai multe despre numele florilor pe care le avem acasă și specificul lor.

Amaryllis

img-1
Amaryllis

Amaryllis este o floare ușor de îngrijit și florile sale colorate garantează multă frumusețe. Amaryllis sunt plante cu flori în nuanțe de roșu, portocaliu, alb, vin și chiar nuanțe de verde. 

Aceste tipuri de flori se adaptează la diferite tipuri de climă, totuși, iarna își poate pierde frunzele. Amaryllis este, de asemenea, cunoscut sub un alt nume de floare, cum ar fi floarea împărătesei.

Panseluța

img-2
Panseluța

Fotografiile cu plantele de panseluțe sunt întotdeauna frumoase. Aceste tipuri de flori colorate pot fi găsite în diferite culori, de la flori albe, precum galben, roz, violet și chiar unele în negru care atrag foarte mult atenția.

Tipurile de flori de panseluță pot fi cultivate atât în ​​grădinile de iarnă, cât și în plante în ghivece. Și pot fi amplasate cu ușurință în interior dacă există o lumină naturală bună.

Anthurium

img-3
Anthurium

Anthuriumurile sunt tipuri de flori care nu au nevoie de multă lumină, așa că sunt perfecte pentru a pune în valoare decorul interior al casei tale sau chiar al unităților comerciale.

Anthuriums sunt plante cu flori care, la fel ca azalea, fac parte și din grupul florilor toxice, așa că este nevoie de grijă dacă decideți să le aveți acasă.

Begonia

img-4
Begonia

Tipurile de flori de begonia sunt super ușor de cultivat și se adaptează bine atât atunci când sunt plantate în grădini, cât și în vaze, margini și pietre de temelie. 

Aceste plante cu flori colorate sunt frumoase atunci când sunt folosite în decor, așa că profitați de ocazie pentru a folosi florile de begonia în aranjamente frumoase cu vaze pentru sufragerie și chiar și în dormitorul dvs.

Crinul păcii

img-5
Crinul păcii

Crinul este un tip de floare foarte cunoscut și este folosit în mod obișnuit în decorul casei și, de asemenea, în decorul nunții ca aranjamente de masă sau chiar aranjamente de biserică. 

Crinul se numără printre tipurile de flori colorate care au peste 100 de specii și este una dintre cele mai bine vândute plante cu flori colorate din lume. Tipurile de crini care există pot avea formă plată, de potir, de trompetă și de turban, iar culorile sunt, de asemenea, diverse, pe lângă faptul că sunt foarte parfumate.

Crinul este un simbol al păcii și transmite calm, dar aceste tipuri de flori sunt și toxice, așa că este nevoie și de îngrijire cu aceste plante cu flori în casele cu copii și animale de companie.

Crăciunelul sau Mayflower

img-6
Crăciunelul

Crăciunelul este cunoscută și sub un alt nume de floare de mătase și cactus de Crăciun, pentru că înflorește în perioada sărbătorilor de iarnă. Originare din Brazilia, aceste tipuri de flori se găsesc în natură, de obicei odihnindu-se pe trunchiurile copacilor.

Trandafirul deșertului

img-7
Trandafirul deșertului

Trandafirii de deșert sunt un tip de plantă suculentă care își are originea în Orientul Mijlociu și Africa. Plantele cu flori colorate care sunt trandafiri deșertului au cinci petale și pot fi găsite în diferite culori.

Trandafirul deșertului este unul dintre tipurile de flori care are nevoie de mult soare pentru a se dezvolta, așa că, dacă aveți de gând să vă lăsați trandafirul deșertului în casă, nu uitați să-l așezați lângă o fereastră în care aveți mult soare.

Violetele

img-8
Flori de casă – Violete

Violetele sunt, de asemenea, tipuri foarte populare de flori colorate. Originare din Africa, frunzele lor au adesea o textură catifelată și sunt tipuri grozave de flori pentru plantare în ghivece mici.

Pentru că sunt foarte discrete, violetele pot completa decorarea diferitelor camere din casă, cum ar fi bucătăria, camera de zi, dormitorul și chiar baia, atâta timp cât au o bună ventilație.

Orhideele

img-9
Flori de casă – Orhidee

Orhideele sunt flori colorate cu mai multe tipuri în specia lor, mai mult de cincizeci de mii. Orhideele se adaptează la diferite medii, astfel încât pot fi plantate în ghivece și multe chiar cresc pe copaci. Una dintre cele mai cunoscute specii de orhidee este Phalaenopsis.

​​Pasărea paradisului

img-10
Pasărea paradisului

Pasărea paradisului este un arbust tropical care provine din Africa și iubește climatul cald. Pasărea paradisului sunt flori colorate care pot fi găsite în nuanțe de portocaliu, alb, roz, roșu și galben iar în cadrul speciei de pasăre a paradisului există una care poate ajunge la 7 metri.

Trandafirul de porțelan

img-11
Trandafirul de porțelan

Tipurile de flori de trandafir de porțelan sunt un fel de ghimbir care au o floare frumoasă și arătatoare, cu o nuanță roșie. Florile de trandafir de porțelan pot fi plantate atât individual, cât și în grupuri și sunt excelente pentru decorarea grădinilor mai moderne.

Floarea sărutului 

img-12
Floarea sărutului 

Floarea sărutului sunt flori frumoase, colorate, care pot fi găsite în nuanțe de violet, alb, somon, roz, roșu, printre alte culori. Originară din Africa, floarea cu sărut nu are nevoie de multă întreținere, însă nu tolerează mult soare și căldură intensă.

Boa boa

img-13
Flori de casă – Boa boa

Cultivarea plantei boa în vaze suspendate poate produce cascade frumoase în decorul casei. Frunzele sale sunt în formă de inimă, variind între verde și galben la culoare. Aceste plante suspendate apreciază umbra și lumina indirectă, deoarece udarea trebuie distanțată, astfel încât solul să nu se înmoaie.

Feriga americană

img-14
Feriga americană

Feriga americană, cunoscută sub numele de ferigă Boston, face și ea lista noastră de plante de cameră. Feriga americană, pe lângă faptul că aduce frumusețe și prospețime, ajută și la îmbunătățirea calității aerului din mediu. Planta iubește căldura și umiditatea și nu poate tolera frigul sever. În plus, cultivarea sa trebuie făcută în umbră parțială sau lumină difuză, ceea ce face o opțiune excelentă pentru mediile interioare.

Peperomia scandens

img-15
Flori de casă – Peperomia scandens

Peperomia scandens este o plantă perenă care poate fi pusă în lista noastră de plante agățate. Ușor de cultivat și adaptabile, peperomia crește ușor atât în ​​interior, cât și în exterior. Culoarea frunzișului său variază de la cel mai deschis la cel mai întunecat. Planta apreciază locurile pe jumătate umbrite, dar care sunt totuși bine luminate.

Lambari mov

img-16
Flori de casă – Lambari mov

Lambari mov face, de asemenea, parte din lista noastră și este un fel de plantă suculentă cu frunze mici, violete. Pot fi cultivate în lumina directă a soarelui și la jumătate de umbră, ramurile plantei pot ajunge la 15 până la 25 de centimetri lungime, formând aranjamente frumoase în decor.

Flori de casă – aranjamente suculente

img-17
Flori de casă – Aranjamente suculente

Dacă ideea este să aduci doar o notă subtilă decorului casei tale, biroului sau spațiului comercial, mini aranjamentele de suculente și cactuși cu siguranță îți vor fura atenția și inima.

Există o mare varietate de specii de mini cactuși și suculente, iar unele pot chiar să înflorească în anumite perioade ale anului. Aceste frumuseți, pe lângă faptul că adaugă valoare pentru decorarea mediilor, pot fi oferite și cadou sau folosite ca suveniruri pentru zile de naștere.

Aceste flori la sigur că vor aduce fericire și lumină în casa dvs., iar plantarea și îngrijirea lor vor face ca să simțiți și o mare plăcere sufletească.

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *