img-0

Flori de câmp în grădina ta

buchetdeflori  

Roșu, galben, violet și alb pe un fundal verde. Acesta este imprimeul colorat care se repetă pe câmpurile țării noastre când vine luna martie. Primăvara este aici și natura știe. Doar faceți o plimbare prin orice spațiu verde din apropiere pentru a observa diversitatea culorilor și formelor care definesc florile sălbatice în această perioadă a anului. Primele raze de soare și ploile recente îi ajută să crească liber și exuberant.

Ce sunt florile de primăvară? În funcție de locul în care locuiți și de climă, puteți vedea una sau alta. Fiecare regiune are plantele sale native.

Primăvara este perioada ideală pentru a organiza o escapadă la țară. În copilărie, la cercul de botanică, ne-am învățat a face erbivar. Dacă ești foarte pasionat de plante și flori, fă-ți timp pentru a pregăti un caiet pentru flori de câmp, special realizat de tine. Pune fiecare floare pe o pagină diferită și descrie-i cele mai vizibile caracteristici. Iată o listă cu cele mai cunoscute și mai comune flori sălbatice:

1. Nalba

img-1
Nalba

Ușor de recunoscut după culoarea lor violetă. Aceasta este probabil principala caracteristică a acestei plante, care are o floare mică și va arăta frumos într-un aranjament sălbatic. 

Nalba este o plantă perenă originară din Europa. Se găsește cu ușurință pe diferite tipuri de teren, fie el cultivat sau nu. Dezvoltă tulpini de până la 1 metru înălțime și flori mici, roz, grupate în inflorescențe.

Frunzele, florile și tulpinile sale sunt folosite ca plantă medicinală cu efect antiinflamator, decongestionant și expectorant. Are și proprietăți antidiareice, imunostimulatoare și calmante asupra căilor respiratorii.

2. Margaretele

img-2
Margarete

Primele margarete anunță că a sosit primăvara. Pajiști, grădini și câmpuri de stepă sunt pline cu această floare mică cu petale albe și o inimă galbenă.

Folosită pe larg în medicină pentru renumitele proprietăți farmacologice antiseptice și antiinflamatoare.

3. Ghioceii

img-3
Ghiocei

Este primul vestitor că se apropie primăvara. Încă de sub zăpadă, gingaș și plăpând răsare să ne anunțe, ca să ne bucure că iarna este pe ducă. 

Este floarea ce a dat naștere multor legende de dragoste, asemeni legendei mărțișorului sau legat de Adam și Eva. Legenda spune că pe vremea când Adam şi Eva au fost alungaţi din Rai era iarna, iar pământul era acoperit cu un strat gros de zăpadă. Pe măsură ce înainta prin zăpadă, Eva a început să îngheţe şi să plângă, amintindu-şi de frumuseţile din Grădina Paradisului. Atunci din zăpadă au răsărit ghioceii.

Dacă locuiți în zona de codru veți fi văzut deja această floare naturală la una dintre plimbările voastre prin pădure. Este o plantă foarte atrăgătoare cu flori albe, în formă de bulb, care se spune că sunt foarte otrăvitori. De aceea nu sunt mâncate de animale.

4. Macul

img-4

Florea are formă de clopot și este roșie. Petalele de mac sunt extrem de delicate și adaugă o notă de putere roșie unei compoziții sălbatice. Aceste plante vopsesc în roșu câmpurile, pajiștile și grădinile la un moment dat. În literatura persană macul roșu este considerat floarea iubirii.

5. Păpădia

img-5
Păpădia

Păpădia este o sursă importantă de fier, potasiu, calciu, fosfor, vitaminele A, B, C și D, folosită în medicină și gastronomie deopotrivă. Ceaiurile și siropurile de păpădie se fac din flori, frunze și rădăcini. Păpădia are un efect coleretic, diuretic. Este un agent de laxativ, antihelmintic, antiradiație, antitoxic. Luarea de medicamente pe baza acesteia îmbunătățește tractul gastrointestinal, stimulează sistemul cardiovascular.

Este recomandat pentru diabet, artrită, boli de piele, mușcături de insecte otrăvitoare.

Papadia este folosită pe scară largă în gătit. Salate, supe, condimente, muraturi sunt făcute din frunze tinere. Prăjiturile rădăcinoase de păpădie de pământ reprezintă un bun substitut pentru cafea. Și din flori fac gem, care are gust de miere.

Forma sa rotunjită și aspectul ca un nor o fac foarte specială. Îți va plăcea să sufli și să-ți vezi semințele zburând în vânt. Nu uita să pui o dorință!

6. Lavandă

img-6
Lavandă

Câmpurile de lavandă ne oferă sentimente unice. Culorile sale în tonuri de albastru violet și parfumul său fac lavanda să fie irezistibilă. Este o plantă foarte apreciată în aromaterapie și parfumerie. În câmpuri sau grădini, este imposibil să rezist!

7. Rozmarinul

img-7
Rozmarin

Rozmarinul este una dintre cele mai apreciate ierburi aromatice. Culege câteva ramuri în timpul plimbării și ia natura cu tine, pregătind odorizante naturale cu această plantă. Casa ta va mirosi ca peisajul rural!

8. Cimbrul

img-8
Cimbru

Dacă vă place să mergeți la plimbări, parfumul de cimbru vă anunță sosirea vremii bune. Ca și rozmarinul, este folosit în gătit și, de asemenea, pentru ameliorarea problemelor digestive. Cu un aspect arbustiv, această plantă are flori violete.

Compoziții de flori sălbatice

img-9
Flori de câmp

E greu să mergi la plimbare și să nu te întorci cu niște flori culese, puse într-o compoziție care să-ți amintească de plimbarea de primăvară și să aducă natura acasă. Alege câteva plante și flori în culori diferite și distrează-te creându-ți buchetul ca și cum ai fi un florar profesionist. Examinați aceste îngrijiri de bază pentru florile de primăvară și începeți cu:

  • Tăiați tulpinile de flori sau ramurile plantelor;
  • Asigurați-vă că frunzele nu sunt scufundate în apă;
  • Schimbați apa în mod regulat.

Oferiți buchete de flori de sezon

Dacă vrei sa faci un cadou, aminteste-ti de minunata selecție de buchete, aranjamente florale și plante pe care o găsești în natură.

 Ce flori de primavără poți oferi

img-10
Gerbera

Deși este una dintre cele mai cultivate flori din lume, gerbera este o floare sălbatică inițial, care a fost descoperită în Africa de Sud și înflorește în acest anotimp. Bahia, este o ramură de gerbere și garoafe , o altă floare care înflorește în acest moment, în tonuri de roz. Margaretele, tot de origine sălbatică, alcătuiesc ramuri și aranjamente care vestesc primăvara precum Cuarțul. Compoziția trebuie creată cu alegerea celor mai bune flori naturale și proaspete ale sezonului în nuanțe roșu, alb, roz și portocaliu. O compoziție unică cu spirit de sezon care îi surprinde pe cei care dăruiesc și pe cei care primesc! 

Surprindeți pe cineva special cu un buchet de flori

img-11

Pentru a alege cel mai bun buchet, coș sau aranjament floral, este important să te gândești la gustul persoanei pe care vrei să o prezinți, care sunt culorile sale preferate, tipul de parfum pe care floarea îl emană.

Mai târziu, analizează care dintre florile care îți plac cel mai mult sunt disponibile în acest sezon și surprinde-ți persoana iubită, acordă atenție detaliilor și personalizează acest omagiu.

Fiecare floare are o semnificație importantă, precum și culorile petalelor fac parte dintr-o simbologie în întâlniri și relații.

Trandafirii sunt un simbol al romantismului, pasiunii, purității, delicateței și dragostei, un buchet de trandafiri albi are o semnificație aparte, reprezintă stabilitatea și unirea unei relații.

În timp ce trandafirii roșii sunt considerați a fi florile maiestuoase ale pasiunii, seducției, ei sunt adesea asociați cu Zeița Venus și au focul ca element.

Trandafirii roz sunt delicați și sunt un simbol al admirației și al recunoștinței.

Cu toate acestea, trandafirii nu sunt singurele flori cu o simbologie deosebită pentru iubitorii eterni, laleaua este și o referință la o plantă elegantă care transmite o demonstrație de dragoste.

Dacă cineva dorește să impresioneze persoana iubită doar cu lalele roșii sau într-un aranjament combinat cu alte flori, cu siguranță va lăsa o impresie grozavă.

Florile fac parte din viața noastră de zi cu zi, indiferent pe unde merge o persoană, când vede o floare este atrasă de ea, fie prin delicatețea, mărimea, culoarea sau forma ei.

img-12

Be the first to leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *