img-0

Buchetul de Mireasă: Florile și simbolismul lor în buchetele de mireasă

buchetdeflori  

Există multe tradiții cu privire la nunți. De la semnificația inelului de logodnă și cea a verighetelor, pe care cuplul le folosește pentru a-și oficializa relația, apoi rochia de mireasă și culoarea acesteia, până la buchetul miresei.

Crini, trandafiri, lalele, camelii, flori sălbatice… Dacă există ceva important ce alcătuiește look-ul de nuntă, atunci acesta este buchetul de mireasă. Simbolizează viața și fertilitatea, precum și dă un farmec aparte unei zile atât de importante.

Tipuri de buchete de mireasă

Toată lumea știe că intrarea miresei este unul dintre cele mai emoționante și importante momente ale nunții. Ea este în centrul atenției și toată lumea așteaptă cu nerăbdare să o vadă frumoasă și fericită în ceea ce este începutul efectiv al sărbătorii. Imaginea ei este compusă din alegerea rochiei, a părului și a machiajului, a accesoriilor și, bineînțeles, a buchetului de flori. Ce tipuri de buchete a miresei deosebim?

img-1

Buchet de mireasa rotund

Unul dintre cele mai căutate de mirese este un buchet de mireasă rotund care simulează jumătate de sferă. Diametrul său de obicei nu măsoară mai mult de 30 de centimetri și este compus din flori mici. Acest tip de buchet este ideal pentru rochiile de mireasă simple, dar cu o fusta mai voluminoasă.

img-2

Buchet de mireasă sălbatic

Acest tip de buchet de mireasă este super trendy. Este compus din orice tip de floare de sezon. Se caracterizează prin faptul că este casual, simplu, cu o potrivire plăcută și o notă boho. Este ideală pentru celebrarea nunților la țară sau nunților în stil rustic.

img-3

Buchet de mireasă asimetric

Unul dintre cele mai vizionate modele din ultimul timp pe blogurile de mireasă și inspirație. Este un buchet de mireasă alcătuit din flori foarte diferite aranjate într-un mod care pare a fi încurcat, dar sunt perfect gândite pentru a fi strategic acolo unde ar trebui să fie. Sunt o opțiune grozavă pentru miresele care aleg rochii cu decolteu inchis, simple și sofisticate, și cu decolteu inimă, lăsând în centrul atenției buchetul.

img-4

Buchet de mireasă cu tulpină lungă / braț

Este un stil de buchet care poate fi asemănător cu buchetul clasic de mireasă, dar se distinge prin tipul de floare și lungime, care este mult mai lungă și mai subțire. Sunt perfecte pentru femeile înalte. Ar trebui purtate ca și cum mireasa tocmai ar fi cules florile din grădină. 

img-5

Buchet de mireasă cascadă

Alegerea nimănui alta decât Lady Di la nunta ei cu Prințul Charles din 1981 este un buchet în care florile cascadă, așa cum sugerează și numele. Sunt foarte verticale și ideale pentru miresele înalte. Este un stil clasic care merge de minune dacă optezi pentru un voal de mireasă. În zilele noastre este un buchet de mireasă mai puțin folosit, dar dacă este asociat cu florile potrivite, poate fi perfect pentru ziua ta cea mare.

img-6

În Grecia Antică, buchetul era un element folosit pentru a speria „ochiul rău”. În unele civilizații, a fost văzut și ca un simbol al fertilității. În zilele noastre, fiecare tip de floare are o semnificație cu totul aparte, care trece dincolo de estetică, ceea ce spune multe despre profilul persoanei care se căsătorește. Florile, în general, nu pot spune despre strigătul inimilor frânte, ele vorbesc de la sine, prin semnificațiile pe care le poartă.

Buchetul subliniază personalitatea miresei 

Personalitatea miresei este un alt factor de care trebuie luat în considerare la alegerea buchetului. La urma urmei, un buchet de mireasă roșu transmite o imagine complet diferită de un buchet de mireasă alb sau un buchet de mireasă marsala. Ca să nu mai vorbim de alte elemente precum folosirea unui buchet de mireasă rotund sau cascada, ele sunt cele mai folosite pentru a sta bine cu rochia și stilul de mireasă. 

Un buchet în cascadă este cea mai bună opțiune. Este o cascadă de flori care acoperă mâna miresei, creând senzația că florile cad la pământ. O altă opțiune este un buchet ușor de construit. În acest caz, odată alese florile, tulpinile sunt îmbinate la bază cu un detaliu care reprezintă mireasa, precum o țesătură frumoasă, o fundă frumoasă sau o broșă de familie. Un buchet pentru o mireasă rafinată poate fi buchetul în care florile sa fie așezate în așa fel încât să fie purtat odihnit într-unul din brațe, de parcă ar fi arătat invitatilor. Se caracterizează prin faptul că are tulpini mai lungi decât cele normale.

img-7

Alegerea buchetului în funcție de stilul de nuntă

Pe scurt, ne putem gândi la un tip de floare care să se potrivească stilului nunții. Pentru aceasta, este necesar să cunoaștem stilurile de nuntă pe care le putem alege.

Nuntă clasică

Culori clasice, atenuate, precum alb, roz nud sau piersici pastel. Trandafirii, macii, hortensiile, bujorii, cameliile și ramurile sălbatice vor fi aliații tăi pentru a afișa un buchet de mireasă perfect.

img-8

Nunta romantică

Sărbătorirea nunții într-o grădină, o biserică sau într-o capelă confortabilă, cu o atmosferă foarte naturală, în nuanțe de verde, albastru, maro sau alb. Pentru buchetul miresei, se va pune accent pe culoarea nud, în contrast cu culorile strălucitoare ale florilor sălbatice sau verdele frunzelor sau iedera. Gardenii, garoafe, camelie, lavandă și trandafiri sunt alegeri bune.

img-9

Nunta modernă

Se va miza pe punctul asimetric oferit de florile cu tulpină lungă cu altele mai rotunjite și mai mici. Aceste forme ale buchetului de mireasă pot fi, de asemenea, adaptate la decorul locului de desfășurare, astfel încât totul să meargă pe aceeași linie. Mizați pe flori precum orhideele, lalelele, trandafirii sau cameliile sau optați pentru frunziș sau suculente.

img-10

Nunta de epocă

Acest tip de nuntă necesită un buchet de flori cu tonuri nude care contrastează cu cele mai închise. Pentru acest stil, puteți alege orice flori care vă plac și le puteți combina cu flori sălbatice.

img-11

Nunta rustica/tradițională

Dacă nunta urmează acest stil, se va alege un buchet de mireasă sălbatic sau eco care să fie informal, dar frumos și complet în acord cu stilul nunții. Lavanda, craspedia, trandafirii, dar și floarea soarelui vor fi protagoniștii.

img-12

Nunta în oraș

Dacă este o nuntă cosmopolită în centrul orașului, buchetul miresei ar trebui să fie eclectic și modern. Mizați pe flori cu tulpini lungi, precum lalele sau trandafiri.

Nu putem uita finisarea buchetului, tulpinile florale trebuie să fie bine finisate pentru a compune buchetul miresei. Este un detaliu care face toată diferența în aspectul buchetului. Ar trebui să fie ales în funcție de stilul buchetului și al nunții. Panglici de catifea, macrame, perle, sfoară și chiar frunziș sunt cateva optiuni, totul va depinde de stilul miresei și de buchet.

Din câte flori este compus buchetul miresei

Numărul de flori depinde de mireasă. Unele preferă buchete minimaliste, cu puține flori, în timp ce altele nu renunță la un buchet voluminos. În timp ce un buchet minimalist este format din aproximativ 5-9 ramuri de flori, un buchet tradițional va fi compus din aproximativ 21-30 de ramuri.

img-13

Semnificația buchetului de mireasă

Buchetul  este unul dintre cele mai importante articole din machiajul miresei. Mai mult decât să lase aspectul complet, stiliștii spun că acest aranjament simbolizează viața și reprezintă fertilitatea, deoarece florile sunt reproducătoarele plantelor.

Inițial, mireasa purta un buchet din cauza mirosului bun pe care îl emana și a purității pe care o simboliza floarea. Această tradiție a evoluat până astăzi unde avem mii de propuneri făcute cu flori de sezon care sunt o adevărată minune. 

Momentul în care mireasa aruncă buchetul este cel mai așteptat dintre invitați. Femeile nemăritate fac totul pentru a-l prinde și adesea chiar cad la pământ. Toate acestea din cauza următorului ritual: cine prinde buchetul va fi următoarea care se va căsători.

img-14

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *