img-0

Buchet de flori pentru ocazii speciale

buchetdeflori  

Bucură-te de un buchet de flori pentru ocazii speciale! Află cum să alegi florile potrivite și să creezi aranjamente memorabile.

Florile ne vorbesc. Cu ele spunem povestea vieții noastre. Uneori vorbim despre prietenie și dragoste; dar ne luăm rămas bun și de la cei dragi alături de ei. Florile simbolizează expresia psihică a naturii umane, motiv pentru care oferirea de flori în dar este un gest atât de străvechi și simbolic. Bucură-te de un buchet de flori pentru ocazii speciale! Află cum să alegi florile potrivite și să creezi aranjamente memorabile.

Trimite flori pentru a-ți arăta sentimentele, deoarece acestea vor putea transmite ceea ce nu este întotdeauna posibil prin cuvinte. Oferind flori, cu siguranță vei alege cadoul perfect! 

Dăruirea de flori este considerată unul dintre cele mai sofisticate gesturi de dragoste și prietenie. Dar adesea ne răsfățăm cu aceste detalii frumoase fără să știm că în spatele lor există o semnificație specială. În plus, există o serie de etichete sau protocoale care te pot ajuta sa faci alegerea ta atunci cand daruiesti flori unei persoane speciale. Iată câteva sfaturi cu care vă lăsăm pentru a oferi flori cu stil.

Oferă flori în funcție de gradul de intimitate

Când vine vorba de alegerea florilor de oferit în dar, este important să te gândești la gradul de intimitate pe care îl ai cu persoana care primește cadoul. Prin urmare, atunci când oferi flori, gândește-te la proximitate pentru a face bine. Mai jos sunt sfaturile noastre pentru a oferi flori în funcție de persoană: 

  • Coleg: Margaretele sunt o alegere bună și reflectă bucuria. Puteți adăuga eucalipt.
  • Prieten bolnav: anthurium-urile vor reflecta puterea și rezistența, precum și ușor de îngrijit pentru plante.
  • Prima întâlnire: narcisele sunt o opțiune fermecătoare și delicată pentru o primă întâlnire.
  • Flori de dăruit unei mirese: daliile sunt exuberante și reflectă eleganța.
  • Iubit: orhideele sunt elegante și au un simbolism bogat. Sunt flori perfecte pentru a le oferi cadou.
  • Pentru soție sau soț: oferă trandafiri roșii sau roz pentru a-ți declara dragostea adevărată și pentru a-ți exprima sentimentele.
  • Pentru mama sau tata: lisianthus va transmite recunoștință într-un mod delicat.

Flori pentru evenimente speciale

Multe ocazii pot fi încununate cu flori deosebite, de la cele mai fericite zile, precum petrecerile de naștere și nașteri, până la cele mai triste, când oferim flori pentru a ne lua rămas bun de la cineva. Vedeți florile de dăruit în funcție de ocazie:

  • Absolvirea: gardeniile sau hortensiile reprezintă noroc;
  • Nunta: orhideele și crizantemele simbolizează longevitatea pe care o dorim unirii;
  • Înmormântare: crizantemele sunt o alegere clasică, dar poți oferi și garoafe și trandafiri albi;
  • Zi de naștere: Urați protecție și pace cu crini. 
Buchet de flori pentru ocazii speciale

Etichetarea florilor în funcție de culoare

Culorile florilor spun, de asemenea, multe atunci când ne gândim la eticheta de a oferi flori. Când dați flori, gândiți-vă la semnificația fiecărei culori:

  • Roșu: reprezintă dragoste intensă, pasiune și dorință;
  • Alb: aduce seninătate, maturitate și calm;
  • Galben: culoare care celebrează prietenia și poate fi folosită și pentru flori de scuze ;
  • Roz: poartă delicatețe, romantism și admirație;
  • Mov: sens spiritual puternic, simbol al misticismului;
  • Portocaliu: înseamnă vitalitate, succes și energie.

Alte sfaturi atunci când oferiți flori

Pe lângă faptul că vă faceți griji pentru culoare, tipul de floare și ocazie, aceste sfaturi generale vă vor ajuta să evitați greșelile atunci când oferiți flori:

  • Oferă flori care s-au deschis deja și, dacă există muguri, ar trebui să existe un număr mic de ei;
  • Nu oferi buchete sau aranjamente florale cu spini, deoarece asta simbolizeaza lipsa de grijă;
  • Încearcă să nu supradimensionezi buchetul. Cu cât ești mai aproape de persoană, cu atât aranjamentul ar trebui să fie mai discret;
  • Trandafirii roșii sunt folosiți doar pentru a oferi cadouri cuiva care le este foarte apropiat;
  • Florile sunt un gest frumos de a mulțumi pentru prima întâlnire. Le poți trimite a doua zi.
  • În dubiu? Orhideele se adaptează în general tuturor situațiilor fericite, pe lângă faptul că reprezintă bunul gust al celor care le trimit.

În orice caz, sensul dăruirii florilor este întotdeauna același: a arăta afecțiune, atenție și dragoste celui care le primește. Totuși, reține aceste etichete pentru a adapta florile în funcție de fiecare destinatar și situație.

Iată câteva sugestii pentru ocazii precum logodne, botezuri, case deschise, Ziua Mamei și multe altele:

Ziua Îndrăgostiților

Trandafirii roșii sunt un clasic dintr-un motiv și cine nu iubește un clișeu bun? Fie că sunt trandafiri tradiționali sau trandafiri columbieni, care diferă ca mărime și durabilitate, ei transmit cu adevărat dragoste și senzualitate . Astfel, cu siguranță nu vei fi înțeles greșit!

Logodnă

Crinii, orhideele sau trandafirii cu tonuri pastelate, precum albul și șampania, transmit delicatețea și eleganța pe care momentul le cere.

Casă nouă

Pentru a ura noroc și succes în noua ta realizare, floarea-soarelui este indicația perfectă, deoarece galbenul reflectă fericirea și entuziasmul. Ierburile și speciile legate de purificarea mediului sunt, de asemenea, o alternativă bună. Un buchet care emană energie bună poate fi unul compus din crin, lavanda, rozmarin, culori ruscus, feriga deshidratată, grau verde, floare de usturoi și ardei.

Maternitate

În această situație, optează pentru culori vesele și vibrante, precum portocaliul, albastrul, rozul și galbenul, care reflectă bucuria noilor părinți. Două detalii importante: alegeți aranjamente cu vaze, care pot fi păstrate în maternitate și fără parfum, pentru a nu declanșa o criză alergică la mamă sau nou-născut.

Botez

La botezuri este obișnuit să le oferi părinților flori de grâu, galbene sau neutre, care reprezintă prosperitate .

Ziua Mamei

Florile în tonuri mai moi pot fi o opțiune bună, care este motivul succesului orhideelor. Alte opțiuni din această linie sunt trandafirii galbeni, crini și lalele care, întâmplător, înfloresc bine în acest moment. Pentru mamele cărora nu le plac florile și sunt mai ocupate, suculentele pot fi grozave, deoarece necesită puțină udare și întreținere.

Zi de naștere

Dacă știți că persoanei în cauză îi plac plantele, este mai interesant să oferiți o plantă în ghiveci decât un buchet sau un aranjament. Pariați pe frunze foarte vii, cum ar fi ficus lyrata, begonia maculata, calatheas și proteas. Pe lângă faptul că sunt frumoase, nu necesită întreținere tot timpul și iubesc semiumbra.

Ziua Femeilor

Ziua Femeii poate fi o ocazie grozavă de a scăpa de obișnuit. La urma urmei, florile sunt deja cel mai frecvent cadou pentru întâlnire. Prin urmare, vă sugerăm aranjamentele cu hortensii, picătură de apă, anthurium și astromelia

Pentru pensionare

Pensionarea, este adesea văzută ca începutul sfârșitului. După ani lungi și grei de muncă, este timpul să vă bucurați de viață și să vă relaxați cu prietenii și familia. Cu toate acestea, pensionarea poate fi dificilă pentru unii oameni. Schimbarea vechilor obiceiuri este complicată, iar obișnuirea cu o nouă rutină poate fi un proces solicitant. Dar pensionarea este într-adevăr începutul sfârșitului? Sau este mai degrabă o piatră de hotar în viața ta care ar trebui sărbătorită și bucurată?

Uneori, trebuie să vezi paharul ca pe jumătate plin pentru a te bucura de tot ce este mai bun pe care viața are de oferit. Adevărul este că, oricât de mult îți iubești jobul, pensionarea este momentul perfect pentru a face toate acele lucruri pentru care ți-ai dorit întotdeauna să le faci, dar pentru care nu ai avut niciodată timp. Acesta nu este deloc începutul sfârșitului. Este pur și simplu începutul unei noi aventuri, piatra de hotar care marchează sosirea celor mai liniștite și fericite zile din viața ta.

Aici intervin florile noastre de pensionare. Acum că ești înțelept și meriți să culegi roadele unei vieți de muncă, este momentul să profiti de cele mai bune lucruri pe care natura ni le oferă. Și ce poate fi mai bun decât un frumos buchet de flori? Cunoscute pentru frumusețea, puritatea și parfumul lor, florile sunt o sursă inepuizabilă de bucurie care merită să fie apreciată.

Florile sunt o modalitate excelentă de a exprima afecțiunea și de a prelungi un moment special. Pentru a evita greșelile la alegere, ți-am adus câteva sfaturi cu privire la principalele ocazii cu care oferim cadouri de aranjamente și buchete. 

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *