Trandafiri Roz și Lalele

Trandafirii Roz și Lalelele: Cele mai populare flori de 8 Martie

buchetdeflori  

Florile sunt întotdeauna o opțiune bună pentru un cadou special, iar trandafirii și lalelele sunt întotdeauna un clasic. Frumusețea delicată a petalelor, parfumul delicios și simbolismul asociat acestor flori încântă și emoționează pe cele care le primesc, în special de 8 Martie – ziua femeilor. Deși există mai multe semnificații pe care pe care ar fi bine să le cunoașteți atunci când alegeți culoarea florilor pentru a le oferi în această zi.
Vă lăsăm cu simbolurile asociate culorii roz a acestor flori, astfel încât să se transmită mesajul potrivit, în funcție de moment și de persoana căreia i se oferă buchetul de trandafiri sau lalele. Prin frumusețea și simbolismul lor, florile pot transmite un mesaj puternic de dragoste, respect și apreciere.

De ce flori pentru Ziua Internațională a Femeii

Florile au fost un simbol al feminității, puterii și frumuseții de secole. De Ziua Internațională a Femeii, florile oferă o modalitate unică de a arăta apreciere și recunoaștere față de femeile din viața noastră, fie că sunt membri ai familiei noastre, prieteni, colegi sau mentori. Trandafirii, în special, sunt cunoscuți pentru simbolismul lor de iubire și admirație, fiind o alegere perfectă pentru această ocazie specială.

Trandafirii roz

Trandafirii roz sunt cadoul ideal pentru a arăta afecțiune și tandrețe persoanei dragi. Cadou cuiva cu un buchet de trandafiri roz sau cu un aranjament de flori, înseamnă a declara adevăratul sentiment în relația care există. Ideal pentru Ziua Femeii, Ziua Mamei sau Ziua Îndrăgostiților.

Trandafirii roz reprezintă delicatețe, feminitate, frumusețe, armonie, tandrețe, tinerețe și dragoste și sunt în mod normal culoarea ideală pentru a oferi mamelor, soacrelor, tinerilor de ziua lor. Asociată cu imaginea femininului, culoarea roz transmite romantism, tandrețe și naivitate. Pentru momentul de a recâștiga sau de a declara dragostea pentru acea persoană specială, rozul este nuanța ideală. 

În prezent, există o mare varietate de nuanțe de roz. Tonul roz deschis dă conotații legate de dragoste și romantism, în timp ce rozul închis este legat de senzualitate și farmec feminin.

Rozul este tonul sentimentelor și al romantismului. Legat de emoțiile inimii, ca dragostea adevărată. Este culoarea preferată a fetelor și a adolescentelor, transmițând o imagine de candoare și naivitate, motiv pentru care este foarte recomandată pentru Ziua de 8 Martie.

Buchet de lalele roz

Rozul este una dintre numeroasele culori ce pot fi găsite la preferatele buchete de lalele care pot fi dăruite de ziua de 8 Martie în țara noastră. Ce gânduri sunt asociate alegând culoarea roz. Roz este derivat din cuvântul francez pentru trandafir. De asemenea, este adesea scris „roze, rozas”. Asociațiile cu culoarea sunt energice, vesele, dulci, tinerești. Asociațiile pasionale sunt dragostea, drama, flirtul și incitație. Din cauza acestor calități ale culorii, lalelele sunt adesea dăruite de către partenerii de cuplu și are legătură directă cu dragostea. Pe lângă asta, rozul este și culoarea grijii sau a compasiunii. 

Fiind asociată cu primăvara, ziua de 8 Martie este legată simbolic de flori.

”Reprezentanta” internațională a sărbătorii este laleaua. Această floare reprezintă primăvara și gingășia. Totodată, laleaua roz este simbolul iubirii perfecte. Este elegantă şi delicată şi transmite ideea de confort şi de căldură.

Lalelele în general, simbolizează demnitatea regală, dar și spiritualitatea și liniștea. Lalelele roz sunt potrivite pentru orice ocazie și nu sunt legate de un moment anume. Culoarea roz este adesea simbolizată ca moale și dulce. Lalelele roz au așadar sensul de blândețe și eleganță. Însă laleaua roz simbolizează și fericirea supremă. Dăruind lalele roz îi dorești cuiva mult noroc.

8 Martie în istorie

Ziua Femeii, este important să înțelegem de ce există această zi.

Propunerea de a crea Ziua Internațională a Femeii a venit de la Clara Zetkin, o apărătoare a drepturilor femeilor, intenția ei a fost ca acestea să aibă drepturi egale cu bărbații. 

Orientările privind drepturile cerute inițial erau legate de durata zilei de lucru, salariile egale cu cele ale bărbaților și dreptul de vot. La vremea respectivă, în 1908, 15 mii de femei au ieșit în stradă la New York City.

Ideea creării Zilei Internaționale a Femeii a fost auzită pentru prima dată în 1910, în cadrul Conferinței Internaționale a Femeii din orașul Copenhaga, la care au participat 100 de femei din 17 țări diferite și au aprobat în unanimitate ideea.

Urmărind cronologia evenimentelor, la un an de la Conferință, data a fost sărbătorită în 1911 în țările europene Austria, Danemarca, Germania și Elveția, ca o curiozitate în 2021 această dată a sărbătorit 110 ani de la prima dată sărbătorită.

În ciuda faptului că a fost sărbătorită în timp, Ziua Femeii a durat ceva timp pentru a fi oficializată. Acest lucru s-a întâmplat în 1917 în contextul Primului Război Mondial, când femeile ruse au cerut pacea în conflict și au obținut ceva drepturi.

La patru zile după acest eveniment, țarul (împăratul) rus a fost forțat să abdice, iar guvernul provizoriu care a fost instalat la acea vreme a acordat femeilor dreptul de vot.

Ziua în care s-a întâmplat acest lucru a fost 23 februarie, conform calendarului iulian, folosit în Rusia, dar în calendarul gregorian această dată corespunde cu 8 martie.

În 1975, Ziua Femeii a fost oficializată de ONU.

Ziua Internațională a Femeii este o dată care invită pe toată lumea să reflecteze asupra spațiului pe care îl ocupă femeile în societate, asupra problemelor de conviețuire și asupra modului în care societatea noastră le vede, aceasta fiind valabilă pentru sfera emoțională, socială, profesională și familială.  

Această dată servește pentru a sărbători progresele sociale care au durat ani să fie realizate de femei și încă mai este loc pentru mai multe schimbări de făcut. Datorită spațiului pe care l-au câștigat, de-a lungul timpului și-au putut extinde istoria. 

Ziua Femeii are un simbolism aparte și pentru a nu trece neobservată, ne place să oferim atenție, cadouri sau buchete de flori. 

Sfaturi pentru alegerea buchetului perfect

Trandafiri Roz și Lalele

Atunci când alegeți flori pentru Ziua Internațională a Femeii, există câteva sfaturi de care trebuie să aveți în vedere pentru a vă asigura că cadoul dvs. iese cu adevărat în evidență:

  • Alegeți florile preferate ale destinatarului: dacă cunoașteți preferințele destinatarului, încercați să alegeți un buchet care să includă florile ei preferate. Fie că este vorba de trandafiri, lalele, crini sau floarea-soarelui, arătarea atenției la gustul ei personal va face cadoul tău și mai special;
  • Luați în considerare simbolismul: fiecare floare are propriul simbol și semnificație. De exemplu, trandafirii reprezintă dragoste și admirație, în timp ce lalelele sunt adesea asociate cu veselia și prietenia. Gândiți-vă la mesajul pe care doriți să-l transmiteți și alegeți flori care se potrivesc cu acest mesaj;
  • Alegeți o schemă de culori: Culoarea florilor poate transmite și un mesaj puternic. De exemplu, trandafirii roz sunt adesea asociați cu tandrețe și recunoștință, în timp ce trandafirii roșii simbolizează dragostea pasională. Luați în considerare schema de culori a buchetului pentru a spori emoția dorită.

Femeile pot fi oarecum dezamăgite dacă nu primesc un buchet de Ziua de 8 Martie. În alte zile de sărbătoare, cum ar fi sărbătoarea profesională, mai puține femei așteaptă flori și pot trece  cu vederea dacă nu li s-a oferit un buchet. Dar un buchet compus din câteva lalele roz, sau o singură floare, fie un trandafir de Ziua Femeii pe 8 martie,va face bucuria femeii de multe ori mai mare. O mică atenție contează foarte mult!

Be the first to leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *